Politie Drenthe

Regionaal College neemt besluit over wijkeenheden in Drenthe

Assen 26-10-2004

Op de agenda van het Regionaal College 27 oktober a.s. staan voorstellen voor organisatie-ontwikkelingen bij Politie Drenthe. Hieronder vallen schaalvergroting en het aantal en de sterkte van de wijkeenheden.

Bij het toedelen van de capaciteit in de basispolitiezorg wordt werklast centraal gesteld. Er is forse werklast in een beperkt aantal werkeenheden, afgezet tegen geringere werklast in de andere werkeenheden. Het toepassen van het principe

capaciteit volgt werklast heeft gevolgen voor het aantal en de omvang van de wijkeenheden. Daarnaast heeft het Drentse korps de ambitie om de afspraken gemaakt in het Korpsbeleidsplan en het Prestatieconvenant na te komen. Een meer flexibele bedrijfsvoering past bij dit streven. De voorgestelde geografische indeling is tot stand gekomen na overleg met de districtelijke driehoeken.

Direct na afloop van het Regionaal College is er voor de pers gelegenheid tot het stellen van vragen aan korpsbeheerder mevrouw van D. van As-Kleijwegt en korpschef J.F.H. van den Berg.

Jeannette van Adrichem verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe over bovenstaand persbericht. Telefoonnummer 0592-361228 of 06-30286135.