Universiteit van Tilburg

Informatiemarkt en presentaties op 27 en 28 oktober

Ruim 2000 belangstellenden voor voorlichtingsdagen UvT

Ruim 2000 scholieren en ouders hebben zich aangemeld voor de voorlichtingsdagen van de Universiteit van Tilburg op 27 en 28 oktober. Bezoekers krijgen presentaties over de diverse bachelors en bezoeken een studentenhuis om kennis te maken met het studentenleven. Tevens is er een informatiemarkt en wordt de bosrijke campus van de universiteit bezocht.

Op woensdag 27 oktober wordt voorlichting gegeven over alle bachelors van de economische faculteit, met onder meer de Engelstalige bachelors Business Studies, International Economics and Finance en International Business. Donderdag komen de faculteiten Rechten, Letteren, Sociale Wetenschappen, Wijsbegeerte en Theologie aan bod.

Tussen de voorlichtingsrondes krijgen bezoekers een rondleiding over de campus en kunnen ze tevens één van Tilburgs talrijke studentenhuizen bezoeken en zo een blik werpen in de keuken van het alledaagse studentenleven. In de aula van de universiteit is een informatiemarkt waar de diverse (studie)verenigingen acte de presence geven en waar alles te vinden is op het gebied van huisvesting, collegegeld en inschrijving.

Tijdens de voorlichtingsdagen krijgen de bezoekers een beeld van een universiteit met een zeer goede reputatie. Dat blijkt niet alleen uit diverse externe onderzoeken, maar ook uit de waardering van studenten voor hun docenten en voor de kwaliteit van voorzieningen aan de UvT. Studenten mogen rekenen op een studie waarmee ze zich verder kunnen ontplooien in een omgeving waarin ze zich breed kunnen ontwikkelen. Daar staat tegenover dat de universiteit een actieve houding van studenten verwacht.
Dit vertaalde zich onder andere in het bindend studieadvies. Dit betekent dat een student aan het einde van het eerste jaar, op grond van tot dan toe behaalde resultaten, een advies krijgt over het al dan niet voorzetten van de studie.

Speciaal voor ouders en begeleiders geeft een medewerker van het Studenten Advies Bureau een presentatie waarin aan de orde komt: de rol van ouders en begeleiders tijdens het keuzeproces en de studie zelf, praktische overwegingen bij de studiekeuze, het verschil tussen HBO en WO, het universitaire stelsel, financiële aspecten, studiebegeleiding en het studentenleven. Ouders en begeleiders die meer informatie willen over studeren aan de Universiteit van Tilburg kunnen de website bezoeken: www.uvt.nl/studiekiezers/bachelors/ouders.

De voorlichtingsdagen beginnen om 10.00uur.LocatieUniversiteitvan Tilburg, Warandelaan 2, Tilburg. Voor meer informatie en aanmelden: telefoon (013) 466 22 11. Internet: www.uvt.nl/studiekiezers.

Noot voor de pers:
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Voorlichting en Externe Betrekkingen, drs. Kirsten Jeurink, telefoon (013) 466 3395.
Laatst gewijzigd: donderdag 21 oktober 2004 bullet Meer zoekmogelijkheden
bullet Experts en expertise

Zie ook

Contact
E-mail: P.H.C.Siebers