Provincie Utrecht

Persbericht

Europese subsidie van EUR 1,67 miljoen voor projecten Gelderse Vallei

26-10-2004
Gedeputeerde Staten verlenen subsidie uit het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) aan twee projecten. Zij volgen hiermee het advies van de reconstructiecommissie Gelderse Vallei. EUR 961.161,- gaat naar Natuurontwikkeling Bloeidaal en EUR 704.215,- naar Verbreding fietspad Valleikanaal.

Bloeidaal

Doel van het project Bloeidaal is het realiseren van een hydrologische buffer tussen het bedrijventerrein De Wieken/Vinkenhoef en het beekdal van de Barneveldse Beek. De natuur wordt verder ontwikkeld en een fiets- en wandelpad aangelegd voor recreatie.
Van de totale subsidiabele kosten (EUR 1.922.322,-) wordt 25% door de gemeente Amersfoort gedekt, 25% door het Rijk (Nationaal Bestuursakkoord Water) en 50% door de EFRO bijdrage. Het project levert ook een structurele economische impuls aan de toeristische sector. De aanleg van een hydrologische buffer en ecologische verbindingszones dragen bij aan duurzaam waterbeheer en behoud en versterking van natuurwaarden. De subsidie draagt bij aan de plattelandsontwikkeling, aan de attractiviteit van het landelijk gebied en de kwaliteit van de natuurlijke omgeving.

Verbreding fietspad Valleikanaal
Doel van het project is het verbreden en verbeteren van het fietspad langs het Valleikanaal tussen de Langesteeg in Leusden tot de Broekerbrug in Woudenberg. Dit fietspad maakt deel uit van de toeristische Grebbelinieroute. Door de verbreding verbetert het comfort en de verkeersveiligheid, zodat het toenemend aantal recreatieve fietsers goed opgevangen kan worden. De toeristische mogelijkheden in de regio worden hiermee beter benut en de werkgelegenheid in deze sector wordt bevorderd. Van de totale subsidiabele kosten (EUR1.765.000,-) wordt 60% door de provincie Utrecht gedekt en 40% door de EFRO bijdrage. Het Waterschap Vallei en Eem levert om niet de benodigde grond voor het project. Ook deze subsidie levert een bijdrage aan de plattelandsontwikkeling en aan verbetering van de toeristisch-recreatieve infrastructuur op het platteland.

Laatst gewijzigd op 10/26/2004 03:30:06 PM. Paginabeheer: Marja.van.Buuren@provincie-utrecht.nl