AutoRai

27-10-2004

Fiat Auto sponsor Europese Rugby Cup

Fiat Auto is een sponsorovereenkomst aangegaan met de Europese Rugby Cup (ERC), het uitvoerende orgaan achter de vermaarde Heineken Cup, European Challenge Cup en European Shield Cup.

Drie toernooien met een brede TV coverage. Buiten sponsoring in de meest voor de hand liggende takken van sport, zoals uiteraard autosport (denk bijv. aan Alfa Romeo en Ferrari), is Fiat Auto ook actief sponsor in andere disciplines, variërend van zeer populaire sporten als voetbal, wielrennen, atletiek en skiën tot meer elitaire sporten als kanoën, zeilen, golf, paardensport, schermen en nu dus rugby. Vanuit deze optiek bezien, is de sponsorovereenkomst met de Europese Rugby Cup een verdere bevestiging van Fiats toewijding aan sport in al haar verschijningsvormen. De Fiat Stilo, de verpersoonlijking van Fiats sportieve inborst, zal bij elke rugbywedstrijd zijn opwachting maken.

De 10e Heineken Cup, zeg maar de Champions League van de rugbysport, is op 22 oktober van start gegaan. Aan het toernooi nemen 24 teams uit 6 verschillende landen (Frankrijk, Italië, Engeland, Schotland, Ierland en Wales) deel. Ze komen uit in 36 wedstrijden, waarna in de twee halve finales beslist wordt welke teams er doorgaan naar de finale op 22 mei 2005, voor de eerste keer gehouden in het Murrayfield Stadion in Edinburgh, Schotland. De twee Italiaanse teams die uitkomen in de Heineken Cup zijn Benetton Treviso en Ghial Calvisano. Benetton Treviso, de regerend Italiaanse kampioen, komt uit tegen de Leinster Lions (Ierland), Bath (Engeland) en voor het tweede jaar op rij tegen het Franse team Bourgoin-Jailleu. Ghial Calvisano zit ook in een zware pool. Ze spelen tegen de London Wasps, de regerend Engels en Europees kampioen, het Franse Biarritz Olympique en in de openingswedstrijd van het toernooi tegen de Leicester Tigers.

European Challenge Cup en European Shield Cup
Het wedstrijdschema voor de European Challenge Cup 2004-2005, is afgelopen juli in Dublin middels loting vastgesteld. Aan de voorronden van dit toernooi nemen 28 teams deel. De winnaar van de European Challenge Cup is verzekerd van deelname aan de Heineken Cup in 2005.

De 12 teams die zijn afgevallen in de voorronden, kunnen deelnemen aan de Europese Shield Cup, samen met 4 andere teams: Atletico Bera Bera (Spanje), Valladolid RAC (Spanje), CR Lisboa (Portugal) en Steaua Bucarest (Roemenië).