AutoRai

27-10-2004

Auto Trophy-prijzen voor Audi

Een drievoudig succes voor Audi: dat is het resultaat van een stemming onder de lezers van het Duitse autotijdschrift Auto Zeitung voor de Auto Trophy 2004.

De Audi A4, A6 en A8 kregen drie van de meest begeerde prijzen. De Auto Zeitung-lezers kozen ze respectievelijk tot winnaar van de Auto Trophy-prijzen in de categorieën midsize class, executive class en luxury class.

De journalisten van het tijdschrift Auto Zeitung, dat in Keulen wordt uitgegeven, telden meer dan 84.000 stemmen. Deze werden uitgebracht door zowel hun eigen lezers als door die van het tijdschrift TV Movie, eveneens een uitgave van Heinrich Bauer Verlag.

De Audi A8 kreeg 28,2 procent van de stemmen in de luxury class, bijna tweemaal zoveel als de Mercedes CLS. De andere concurrenten eindigden ver daarachter. Na die van 2003 was dit al de tweede overwinning voor de A8.

Een nog groter percentage van de stemmen ging naar de nieuwe Audi A6 in de executive class: 34,7 procent van alle deelnemers koos deze nieuwe limousine als de favoriet in deze categorie. Hij eindigde bijna 13 procent voor de nummer twee in deze klasse, de BMW 5. De Audi A4, winnaar in de midsize class, kreeg 23,2 procent van de stemmen. Een grote voorsprong op zijn twee premium concurrenten de BMW 3 en Mercedes C.

In het zeventienjarig bestaan van de Auto Trophy-prijzen is het merk Audi inmiddels al 25 keer bekroond.