Ingezonden persbericht


Brocade introduceert als eerste 4 Gigabit/sec fabric switches

SilkWorm 4100-serie biedt hoogwaardige prestaties en beschikbaarheid met nieuwe 'Ports on Demand'-schaalbaarheid voor storage-netwerken
Tilburg, 27 oktober 2004 - Brocade Communications Systems, Inc. introduceert de nieuwe Brocade SilkWorm 4100-familie voor OEM's. Deze switches zijn de eerste SAN-switches op de markt, die 4 Gigabit per seconde (Gbit/sec) kunnen realiseren. Bovendien bieden de SilkWorm 4100-switches een zeer gunstige prijs/prestatieverhouding en enorme flexibiliteit. De nieuwe switches maken on demand inzet van poorten mogelijk en bieden een zeer uitgebreide set hoogwaardige SAN-opties. Zo verdubbelen de SilkWorm 4100-switches de datatransfersnelheid van de huidige switches en zijn ze volledig backward compatible met de grootste SAN's. Daardoor bieden de nieuwe Brocade-switches maximale bescherming van investeringen en ondersteunen ze de toenemende hoge eisen binnen middelgrote en grote SAN-omgevingen.

De SilkWorm 4100-switches bieden 'Ports on Demand'-schaalbaarheid en geavanceerde prestaties, waardoor de switches zeer geschikt zijn voor applicaties binnen middelgrote organisaties en binnen vestigingen of afdelingen van grote ondernemingen met een lokale of core-to-edge SAN-architectuur. Elke switch binnen het nieuwe aanbod - 16-, 24- of 32-poorts configuraties - is uitgerust met redundante en hot-swappable stroomvoorziening en koelingsventilatoren, hot-swappable SFP-media, hot code loading en activering, uitgebreide beveiliging, fabric-beheer en gebruikersvriendelijke opties. Alle poorten beschikken over auto sensing voor datalink-snelheden van 1, 2 of 4 Gbit/sec.

"De storage-markt wordt steeds volwassener en het gebruik en beheer van SAN's kan steeds sneller en eenvoudiger. Tegelijkertijd bieden leveranciers van SAN-infrastructuren meer flexibiliteit en keuzemogelijkheden, zoals het bepalen van datatransfersnelheden op poortniveau", zegt Nancy Hurley, senior analist bij de Enterprise Storage Group. "De introductie van 4 Gbit/sec-technologie op een flexibel platform waarop alle actieve poorten op basis van verschillende prestatieniveaus geconfigureerd kunnen worden, biedt storage-professionals de infrastructuur die naadloos kan meegroeien met de eisen van elke organisatie."

De hoogwaardige 4 Gbit/sec, non-blocking-prestaties van de SilkWorm 4100 is gebaseerd op de vijfde-generatie ASIC-technologie (Application-Specific Integrated Circuit) en ondersteunt een gebundelde bandbreedte van 256 Gbit/sec in een configuratie met 32 poorten. De nieuwe ASIC verbetert de unieke, op een frame gebaseerde Brocade ISL Trunking met ondersteuning tot acht poorten per trunk-groep. Dit maakt full-duplex trunk-datasnelheden tot 32 Gbit/sec mogelijk tussen switches. ISL Trunking is uitgebreid met exchange-gebaseerde Dynamic Path Selection (DPS), die data zo efficiënt mogelijk routeert naar het beschikbare pad in de fabric voor optimale load-balancing. De 4 Gbit/sec-technologie vermindert de kosten voor SAN-infrastructuren doordat deze in vergelijking met 2 Gbit/sec-switches in een klassieke gedeelde pool van SAN-applicaties, op elke poort twee keer zoveel servers ondersteunt. Wanneer 4 Gbit/sec-producten in 2005 massaal op de markt komen, zullen de SilkWorm 4100-switches zorgen voor een aanzienlijke vermindering van de back-up en restore-tijd van SAN's, zodat activiteiten in datacenters efficiënter verlopen en sneller hersteld kunnen worden na onverwachte storingen.

De SilkWorm 4100-switches maken gebruik van het onlangs vernieuwde Brocade Fabric Operating System, versie 4.4. Dit softwareplatform biedt hoogwaardige mogelijkheden en een zeer productief beheer van activiteiten en systemen. Daarnaast is de toegang tot applicaties zeer uitgebreid door een grote groep partners die de Brocade-platformen ondersteunt.

"De introductie van de SilkWorm 4100-switches is een belangrijke stap richting een nieuw niveau voor prestaties en schaalbaarheid", aldus Tom Buiocchi, Vice-President Worldwide Marketing van Brocade. "Dit platform is ontwikkeld om gebruikers ongekende flexibiliteit en SAN-mogelijkheden te bieden. De combinatie met het nieuwe Brocade Fabric OS 4.4 en beheertools biedt geavanceerde functionaliteit en ondersteunt backward- en forward-compatibiliteit voor alle productlijnen. Daarmee onderstrepen we ons streven om de standaard voor prestaties te bepalen en de investeringen van onze klanten in SAN-infrastructuren te beschermen."

Brocade Communications Systems, Inc.
Brocade (Nasdaq: BRCD) biedt een intelligent platform voor genetwerkte storage-infrastructuren. Vooraanstaande leveranciers van systemen, applicaties en storage kiezen voor Brocade als basis voor hun SAN-oplossingen. De Brocade SilkWorm®-reeks van fabric switches en software is ontwikkeld om databeschikbaarheid en het gebruik van storage- en serverhulpmiddelen te optimaliseren. Bedrijven vereenvoudigen met de Brocade-oplossingen de implementatie van SAN's, verlagen de Total Cost of Ownership (TCO) en vergroten de netwerk- en applicatie-efficiëntie.

Ingezonden persbericht