Ingezonden persbericht


Tatung introduceert eigen tablet-pc: de Tangy Tablet PC

Wijchen, 27 oktober 2004 - Tatung Company, leverancier van hoogwaardige pc-serversystemen, introduceert in november 2004 een eigen tablet-pc. Het bedrijf produceerde dit type pc tot nu toe alleen als OEM-product voor de Nederlandse markt. In november gaat het Taiwanese bedrijf de tablet-pc tevens onder eigen naam in Nederland aanbieden: Tangy Tablet PC. Tatung richt zich in eerste instantie op één model dat gebaseerd is op de Intel Pentium M-processor met W-LAN en de Windows Tablet PC Edition van Microsoft.

Tatung levert de Tangy Tablet PC tegen een aantrekkelijk prijs, die is toegesneden op de zich nog ontwikkelende markt voor tablet-pc's.

De introductie van de tablet-pc is een nieuwe stap van Tatung op het terrein van marktintroducties in Nederland. Deze stap is onder meer mogelijk door de recente en succesvolle introductie van verschillende nieuwe servers en blade-servers.

Technische specificaties Tangy Tablet PC:

- display: 12.1" XGA TFT LCD-beeldscherm;

- CPU: 1.4GHz Pentium M LV-processor;

- geheugen: 512Mb;

- HDD: 60Gb;

- communicatie: W-LAN 802.11b/g, 10/100 Ethernet, 56K V92-modem, IrDA;
- I/O-poorten: 2xUSB 2.0 x 2, VGA-out, DC-in, IEEE1394, Modem Port, LAN Port, Docking Port, Keyboard Stand-interface;
- voeding: Lithium Ion (5400mAh @ 7.4V), 6-cell battery pack/4 uur, ondersteunt S3 Hot Swap Feature;
- vingerafdrukherkenning;

- intelligente lichtsensor;

- gewicht: 1,4 kg;

- afmetingen: 232 x 303 x 18.6 mm.

Tatung
Tatung Company, opgericht in 1918 in Taiwan, is met 300 producten in meer dan 100 landen en 35.000 werknemers één van de grootste wereldwijde producenten van huishoudelijke apparatuur en industriële informatiesystemen. Tatung Nederland is OEM en ODM voor een groot aantal bekende pc-leveranciers. Tatung zorgt voor ontwerp, productie, assemblage, voorraadbeheer, distributie en dienstverlening. Daarnaast distribueert en levert Tatung service op eigen ICT-producten, waaronder op Intel en AMD gebaseerde pc- en blade-servers. Het bedrijf werkt daarvoor nauw samen met een groeiend aantal Europese partners. Tatung-servers zijn ruimte- en energiebesparend, waarbij een massaproductieproces tevens een gunstige prijs-kwaliteitverhouding mogelijk maakt. Tatung levert de servers als volledige systemen compleet met CPU, geheugen, hard disks, raid-cards etc. Het samenstellen van de servers gebeurt volgens het Build-To-Order-principe. Hiervoor maakt Tatung gebruik van zijn eigen fabriek in Wijchen. Kijk voor meer informatie op www.tatungserver.nl.