Ingezonden persbericht


Internet Security Systems wereldwijd marktleider corporate desktop firewalls

RealSecure Desktop verovert marktaandeel van 20% in snelgroeiend segment

Capelle a/d IJssel, 27 oktober 2004 - Internet Security Systems (ISS) (Nasdaq: ISSX) is door analistenorganisatie IDC uitgeroepen tot wereldwijd marktleider voor corporate desktop firewalls. Met een omzet van $22,4 miljoen en een marktaandeel van 20,2% heeft ISS RealSecure Desktop razendsnel de eerste plaats ingenomen in dit snelgroeiende marktsegment. Corporate desktop firewalls zijn een essentieel onderdeel van de beveiligingsstrategie van bedrijven en volgens IDC zal dit segment in de periode van 2003 tot 2008 een jaarlijkse samengestelde groei van 31,7% doormaken. Dit blijkt uit het rapport 'Worldwide Firewall Software 2004-2008 Forecast and 2003 Vendor Shares: Desktop Firewalls on the Move', document #31839.

"Het RealSecure Desktop-product van ISS realiseerde een omzetgroei van 58,5%. Daarmee groeide het marktaandeel van het bedrijf twee keer sneller dan het marktgemiddelde. Van een tweede positie in 2002 veroverde ISS in 2003 razendsnel de koppositie in de markt voor corporate desktop firewalls", zegt Charles Kolodgy, Research Director Security Products bij IDC. "Doordat de beveiligingsmarkt zich blijft ontwikkelen, onderstreept ISS niet alleen zijn leiderschap, maar is het bedrijf ook perfect gepositioneerd om zijn voordeel te doen met de snelgroeiende corporate desktop firewall-markt. We verwachten dat deze markt in 2008 een omzet van $440 miljoen bereikt."

RealSecure Desktop combineert een sterke corporate firewall met een toonaangevend intrusion prevention-systeem en applicatiebescherming om op een intelligente en onopvallende manier oneigenlijke activiteiten te blokkeren. Deze gebruikersvriendelijke, geïntegreerde netwerkbeveiligingsoplossing kan centraal beheerd worden via het SiteProtector-beheersysteem voor rapportage en analyse, en biedt actieve blokkadebescherming tegen aanvallen. Hierdoor is de oplossing eenvoudig te beheren en zijn reacties eenvoudig te coördineren. Dit alles vereist minder kosten voor ondersteuning en leidt tot lagere Total Cost of Ownership (TCO).

Onlangs introduceerde ISS Proventia Enterprise Security Platform (ESP). Waar traditionele benaderingen voor beveiliging zich richten op het verbeteren van reactiesnelheden, maakt ESP het mogelijk beveiligingsincidenten in hun geheel te voorkomen en maakt het beveiliging tot een praktisch onderdeel van de IT-activiteiten. Proventia ESP combineert continue analyses van kwetsbaarheden en preventie van bedreigingen met bedrijfsbreed informatiebeheer en rapportagemogelijkheden. Hiermee kunnen bedrijven kwetsbaarheden in de beveiliging binnen hun gehele IT-infrastructuur onmiddellijk afschermen, nog voordat er sprake is van een aanval.

"In het digitale tijdperk kennen bedrijven geen grenzen meer. Eenvoudige, remote toegang tot bedrijfsnetwerken is daarbij een vereiste. Bedrijven moeten grote aantallen medewerkers en klanten op elk moment toegang kunnen bieden tot vitale informatie", aldus Jos Nijsen, Country Manager Nederland bij ISS. "Doordat de behoefte aan remote toegang blijft groeien, worden bedrijven voor een werkelijk gelaagde aanpak van de bescherming steeds afhankelijker van hun beveiligingsleveranciers. Beveiliging die organisaties in staat stelt internetbedreigingen vóór te blijven en die corporate desktop firewalls inzet als de eerste beveiligingslaag."

Bedrijven zoeken steeds vaker één beveiligingsleverancier voor de bescherming van hun gehele organisatie: van desktop, servers en netwerken tot en met remote-locaties en draadloze-toegangspunten. In deze markt onderstreept ISS zijn leiderschap. Volgens IDC wordt ISS daarnaast gezien als:
- wereldwijd leider op het gebied van intrusion detection en prevention ('Worldwide Intrusion Detection and Prevention 2004-2008 Forecast and 2003 Vendor Shares: Introducing the FireDoor', oktober 2004, document # 32004);
- wereldwijd leider op het vlak van analyses van kwetsbaarheden in de infrastructuur ('Worldwide Vulnerability Assessment and Management 2004-2008 Forecast and 2003 Vendor Shares: Assessing Risk and Compliance', oktober 2004, document # 32026).

Voor meer informatie over het IDC-rapport:
http://www.idc.com/getdoc.jsp?containerId=31839

Internet Security Systems
Internet Security Systems, Inc. (ISS) (Nasdaq: ISSX) is met zijn beveiligingsproducten en -diensten tegen internetbedreigingen de vertrouwde beveiligingspartner voor wereldwijd opererende bedrijven en overheden. ISS levert sinds 1994 bewezen kosteneffectieve oplossingen en vermindert aansprakelijkheids- en bedrijfsrisico's voor meer dan 11.000 klanten wereldwijd. De producten en diensten van ISS zijn gebaseerd op proactief beveiligingsonderzoek door ISS X-Force, het gerenommeerde onderzoeks- en ontwikkelingsteam van ISS. ISS heeft zijn hoofdkwartier in Atlanta (VS) en vestigingen in Noord- en Zuid-Amerika, Azië, Australië, Europa en het Midden-Oosten. Het hoofdkantoor voor Europa is gevestigd in Brussel.