VCD AUTOMATISERING

VCD bereikt toppositie met Exact en Business Intelligence

P E R S B E R I C H T

Uitbreiding- en focus activiteiten VCD Automatisering Vandaag hebben de aandeelhouders van VCD Automatisering en Expertus IT-Solutions besloten om per 1 januari 2005 de activiteiten van beide organisaties te integreren. Tevens is besloten om binnen VCD de structuur aan te passen om meer focus en aandacht te kunnen geven aan de zogenaamde Business Intelligence- en outsourcing activiteiten.

Integratie Exact activiteiten
De Exact activiteiten van Expertus IT-Solutions worden voortgezet vanuit de business unit VCD Business Solutions B.V. onder leiding van Roland ten Broeke.
VCD Automatisering wordt hierdoor een top-3 Exact partner voor de productlijnen Exact Globe 2003 (Enterprise), Exact Financials C/S en e-Synergy. De doelstelling van VCD is om samen met Exact Software een leidende positie te verwerven op het gebied van geïntegreerde financieel-, ERP-, HRM- en CRM-software. Toekomstige overnames die leiden tot het vergroten van de klantengroep, het marktaandeel en landelijke dekking maken deel uit van de te volgen groeistrategie.

De integratie betekent voor de medewerkers van zowel VCD Business Solutions als Expertus IT-Solutions continuïteit, zekerheid, groeimogelijkheden, uitdagingen en kansen! Daarnaast kan eenvoudiger en beter geput worden uit de kennis en expertise die beschikbaar is binnen de VCD Groep. VCD Automatisering zal vanuit meerdere vestigingen de markt blijven bedienen.

Noodzaak voor focus
VCD Business Solutions voert nu twee productlijnen die veel aandacht behoeven: Exact gerelateerd en Business Intelligence. Omdat de aandeelhouders van VCD goede groeimogelijkheden voor Business Intelligence zien is tevens besloten dat dit deelgebied volledige focus moet hebben. Een nieuwe business unit onder aansturing van Niko Brouwer moet deze focus waarborgen.

VCD Business Intelligence zal zich richten op traditionele VCD markten als de zorg en de retail, met primair Business Objects en Cognos maar zal ook met de Crystal Reports en Crystal Enterprise producten oplossingen realiseren voor de SMB markt. BusinessObjects blijft hierbij een zeer belangrijke toeleverancier.

Achtergrond integratie en focus
Expertus IT-Solutions is destijds gestart met het doel zich te richten op Exact activiteiten. Het afgelopen jaar is gebleken dat, gezien de huidige omvang, de organisatie de komende jaren verder moet groeien om minder kwetsbaar te zijn en uiteindelijk één van de grootste en succesvolste Exact partners in Nederland te worden.

VCD Automatisering benadert de Enterprisemarkt al jaren met Exact Financials C/S vanuit de business unit VCD Business Solutions B.V. Expertus IT-Solutions heeft door een aantal strategische overnames in 2003 een sterke positie verworven in de zogenaamde Small- en Medium Business (SMB) markt met Exact Globe 2003 en e-Synergy. Zij heeft m.n. het laatste halfjaar ook haar focus verlegd naar de zogenaamde Enterprise klanten. Hierdoor komen de beide organisaties steeds dichter bij elkaar te liggen.

De ontwikkelingen binnen de leverancier Exact Software leiden er tevens toe dat binnen afzienbare tijd een nieuwe versie op de markt wordt gebracht met de werknaam Batch 600. Beide organisaties zijn voornemens deze versie van Exact te gaan vermarkten, zodat nog meer overlap en concurrentie zou ontstaan. Daarnaast zal vanuit Exact Software steeds meer eisen gesteld worden aan het dealerkanaal in de vorm van certificeringen en specialisaties. Door integratie van beide organisaties zijn er enerzijds meer mogelijkheden om te investeren, anderzijds zal sneller aan een aantal certificeringen zijn voldaan.

Zowel VCD Automatisering als Expertus IT-Solutions zien voor de komende jaren voldoende kansen in zowel het SMB- als Enterprise segment. Door integratie van VCD Business Solutions en Expertus IT-Solutions ontstaan schaalvoordelen en synergie effecten en is een betere bezetting en invulling van de organisatie mogelijk.

Verder is vanuit de aandeelhouders besloten om, naast het uitbouwen van de vestiging in Amsterdam, ook te zorgen voor een vestiging in het zuidoosten van Nederland, om écht een landelijke dekking te hebben en voor verdere autonome groei te kunnen zorgen.

Voor vragen kunt u contact opnemen met:

Contactpersoon:
De heer S.J. Kuindersma, Algemeen Directeur VCD Automatisering telefoon 050 5975503
Rozenburglaan 1; 9727 DL GRONINGEN
Kabelweg 37; 1014 BA AMSTERDAM

27 okt 04 10:42