Eemland noord, 10.20 uur

Utrecht 27-10-2004 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Stromend water

BAARN In de nacht van dinsdag 26 op woensdag 27 oktober werd een hennepkwekerij verraden door stromend water.

Even na middernacht hoorde een getuige water stromen bij een woning aan de Schaepmanlaan. Hij zag dat er geen licht brandde en bij aanbellen werd niet opengedaan. Door politiemensen werd een onderzoek in de woning ingesteld. Daarbij zagen zij dat een waterleiding van een waterbak was losgesprongen en dat zich in de woning een hennepkwekerij van ongeveer 350 planten bevond. De waterleiding werd door hen dichtgedraaid.

De planten en kweekapparatuur zijn in beslag genomen en naar wie de eigenaar van de kwekerij is, wordt een onderzoek ingesteld.

Vijver op snelweg

EEMNES Op dinsdag 26 oktober liepen drie autos schade op bij een ongeval.

Rond 20.45 uur reden drie automobilisten, mannen van 40, 43 en 54 uit respectievelijk Bilthoven, Ried en Laren, over de snelweg A27 ter hoogte van Eemnes. Plotseling zagen zij een pvc vijver, die kennelijk door een ander voertuig was verloren, op de snelweg liggen. De automobilisten kwamen in botsing met de vijver en liepen schade aan de voorzijde van hun voertuigen op. Niemand raakte gewond.

Getuigen die hebben gezien welke bestuurder de vijver heeft verloren, worden verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland noord op telefoonnummer 0900-8844.

Verlichtingscontrole

SOEST De politie heeft op dinsdag 26 oktober van 07.10 uur tot 08.10 uur een verlichtingscontrole op de Ossendamweg en de Koningsweg gehouden. 29 Fietsers werden bekeurd omdat hun verlichting niet in orde was.

Mishandeling

SOEST - Op de Vinkenweg vond dinsdagavond een mishandeling plaats, waarbij een man gewond raakte aan zijn hoofd.

Omstreeks 21.55 uur kreeg de politie een melding van een vechtpartij tussen twee personen op de Vinkenweg. Ter plaatse troffen agenten een voertuig midden op de rijbaan aan. Naast het voertuig stond een 21-jarige man uit Soest. De man wees een andere man aan die hem geslagen had en zijn auto had vernield.

De agenten hebben de 39-jarige verdachte uit Soest aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Op dit moment is het nog onduidelijk wat de aanleiding voor de mishandeling is geweest.