Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave woensdag 27 oktober 2004

* CONTROLES AANPAK SCOOTER OVERLAST (ASO)

ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district De Noordhoek hield dinsdagmiddag op de Melanchtonweg een bromfietscontrole in het kader van Aanpak Scooter Overlast, terwijl collega's van het district Rotterdam-West dat dinsdagavond deden op het Visserijplein.
Tijdens de controle tussen twee uur en half vijf op de Melanchtonweg werden zestien bekeuringen uitgeschreven voor onder meer teveel vermogen, geen helm op, geen bromfietscertificaat en diverse technische gebreken.
Op het Visserijplein, waar tussen zes en negen uur werd gecontroleerd, kregen vijftien bromfietsberijders een bon. Hier werd bekeurd voor teveel vermogen, geen certificaat, verkeerde plaat en technische mankementen.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
ROTTERDAM - De politie van het district Rotterdam-Centrum heeft dinsdag in de Pannekoekstraat een hennepkwekerij ontmanteld. Informatie over de aanwezigheid van de de kwekerij leidde dinsdagmorgen tot een onderzoek in een woning. Binnen trof men een hennepkwekerij aan met 976 planten en de benodigde apparatuur. Alles is in beslag genomen en inmiddels vernietigd. Naar de verantwoordelijke(n) wordt een onderzoek ingesteld.


* EENDERDE TE HARD OVER DE 'S-GRAVENDIJKWAL

ROTTERDAM - Dinsdagmiddag tussen half twee en half drie flitste de snelheidsradar van de Verkeerspolitie op de 's-Gravendijkwal, ter hoogte van het Droogleever Fortuynplein, 283 van de 850 voorbijrijdende weggebruikers. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 94 km/uur, terwijl '50' daar is toegestaan.


* INBREKER OP HETERDAAD AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - De politie van het district Rotterdam-Zuid heeft in de nacht van dinsdag op woensdag, rond het middernachtelijk uur op de Marthalaan, een inbreker aangehouden.
Om even na twaalven kwam er een melding binnen dat er een man een ruit van een supermarkt aan de Marthalaan had vernield. Hij stapte door het gat de zaak binnnen en kwam er even later weer uit met een krat bier en liep weg in de richting van de Cloese. Twee surveillancewagens stelden direct een onderzoek in in de omgeving en zagen op de Marthalaan een man lopen die voldeed aan het signalement en met een krat bier liep te zeulen. Hij probeerde nog te vluchten maar dat lukte niet. De 41-jarige Rotterdammer werd aangehouden en overgebracht naar een politiebureau.

Middaguitgave dinsdag 26 oktober 2004

* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Rotterdam-Centrum ontmantelde maandagmorgen omstreeks acht uur een hennepkwekerij in een woning in de Pannekoekstraat. Politiemensen stelden op grond van de Opiumwet een onderzoek in en troffen in totaal 976 hennepplanten aan. De henneplanten, alsmede de voor de groei benodigde apparatuur werden in beslag genomen en later vernietigd. Naar de eigenaar van de hennepkwekerij wordt een nader onderzoek ingesteld.

* BRAND IN PARKEERGARAGE
ROTTERDAM - Dinsdagmiddag omstreeks twaalf uur ontstond brand in een parkeergarage aan de Laan op Zuid. Een voor de parkeergarage staande flat liep aanzienlijke rookschade op. Enkele bewoners werden door de diverse hulpdiensten geëvacueerd en opgevangen. Een vrouw die het dak was opgevlucht en ademhalingsproblemen had opgelopen, werd door personeel van de AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond ter plaatse behandeld. Brandweerpersoneel dat middelbrand gaf, bluste het vuur en gaf omstreeks half één het sein 'brand meester'. Enkele in de garage geparkeerd staande auto's liep tevens schade op.
Als gevolg van de bluswerkzaamheden, werd een gedeelte van de straat tijdelijk afgezet voor het verkeer. De Technische Recherche stelt een nader onderzoek in naar de brand, waarbij brandstichting niet wordt uitgesloten.

Ochtenduitgave dinsdag 26 oktober 2004