Provincie Flevoland




Schaap Shipcare bouwt unieke loods voor hoogwaardige composietproducten

Met hulp van een Europese subsidie verbouwt Schaap Shipcare uit Lelystad één van haar loodsen tot een voor Nederland unieke productiefaciliteit voor hoogwaardige composietproducten.

Schaap Shipcare heeft een grote expertise met de reparatie en bouw van composietproducten in de zeil- en motorjachtbouw. Op dit gebied heeft het bedrijf een grote reputatie opgebouwd. Om de nieuwste composiettechnologie toe te kunnen passen in de jachtbouw zijn hoogwaardige en geconditioneerde faciliteiten nodig.

Bovendien is een enorme oven vereist om grote scheepsdelen te kunnen bakken. De bakoven die bij Schaap wordt gebouwd heeft een lengte van 30 meter en een inhoud van 1.462 kubieke meter, zodat een jacht van 30 meter in één keer kan worden gebakken. Het eerste schip dat in deze oven wordt gebouwd, zal deelnemen aan de zeilrace om de wereld, de Volvo Ocean Race. Dit is een project van Team Heiner uit Lelystad en de ABN-AMRO bank.

Voor meer informatie over het Europese Programma of over het project bij Schaap Shipcare kunt u bellen met Hedwig Boerrigter van Programma Management Europa, telefoon 0320 - 265 485.