Gemeente Woerden

Wijkplatform Kamerik

Dorpsplatform Kamerik
Gerco Burggraaf (secretaris)
p/a Overzicht 42
3471 EE Kamerik
Telefoon: 0348 - 449540 (zaak)
E-mail: gerco@arbefis.nl

Website voor Platform Kamerik
Sinds deze zomer heeft Kamerik een eigen dorpsplatform. Om een betere communicatie tussen bewoners en platform te bewerkstelligen is gekozen voor het periodiek uitgeven van een huis-aan-huis verspreide nieuwsbrief en een website. Deze website is bedoeld om alle bewoners van Kamerik te informeren over de activiteiten binnen en buiten Kamerik.

Tijdens de openbare vergadering van 25 oktober jl. is de website geïntroduceerd.
Van het platform worden op deze manier alle vergaderdata, agendas van vergaderingen, verslagen etc. bekend gemaakt via de website www.platformkamerik.nl.
Ook vindt u hier het laatste nieuws over Kamerik uit de regionale kranten, een nieuwsarchief, allerlei links naar interessante sites op internet en ander regionaal nieuws voor Kamerikers.

In het dorpsplatform zijn drie partijen vertegenwoordigd: inwoners, maatschappelijke instellingen (zoals wijkagent, woningbouwvereniging, sociaal-cultureel werk, winkeliersvereniging of sportverenigingen) en gemeente.
Het doel is de leefbaarheid van Kamerik te behouden en te verbeteren. Zo kan het platform belangrijke ontwikkelingen en problemen aankaarten en ideeën geven voor het behoud of ontwikkeling van de dorpskern Kamerik.
Wijk- en dorpsplatforms werken met werkgroepen die zich richten op specifieke aandachtsgebieden zoals verkeer of veiligheid. Hierdoor kan deelname aan een dergelijk platform plaatsvinden op het gebied van de specifieke kennis of interesse of betrokkenheid van een deelnemer.