Politie Zuid-Holland-Zuid

27/10 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

27-10-2004 - Persberichten District II

VERLICHTINGSCAMPAGNE
DORDRECHT- In de periode van november tot maart 2004 houdt de regiopolitie Zuid-Holland-Zuid op diverse locaties fietsverlichtingscontroles. Het doel van de controles is om fietsers, brom- en snorfietsers te wijzen op de gevaren van rijden zonder goede verlichting en uitleg te geven over wanneer er verlichting gevoerd moet worden. De eisen waaraan de fiets moet voldoen zijn: voor- en achterlicht voorzien van NL-keurmerk, rode achterreflector voorzien van NL-keurmerk, banden met zijreflectie en trappers met gele reflectoren. Deze verlichting dient niet alleen in het donker gevoerd te worden, maar ook bij slecht zicht door bijvoorbeeld mist, regen of sneeuwval. De politie richt zich met de verlichtingscontroles met name op jongeren van 12 tot 24 jaar. Er zal dan ook op routes naar school en rondom scholen gecontroleerd worden.

LICHT GEWOND
GORINCHEM- Twee vrouwen van 37 en 57 jaar uit Gorinchem zijn licht gewond geraakt bij een aanrijding Dit gebeurde op dinsdagmorgen, 26 oktober 2004, omstreeks 08.55 uur, op de kruising Hoge Torenstraat en de Boerenstraat. De vrouwen kwamen uit de Hoge Torenstraat en verleenden geen voorrang aan een bestelauto, bestuurd door een 65 jarige man uit Gorinchem, die uit de Boerenstraat kwam. Het is niet duidelijk of de auto de fietsers heeft geraakt. De vrouwen kwamen beiden ten val. De 37 jarige vrouw raakte gewond uit haar hand en heup en de 57 jarige vrouw raakte gewond aan haar hand.

CONTROLE
LEERDAM- Tijdens een gordelcontrole hebben politieagenten 26 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die deze niet droegen. Ze hielden de controle op dinsdag, 26 oktober 2004, op de Schaikseweg en de Koningin Emmalaan. In totaal werden 490 voertuigen gecontroleerd.

SLIEDRECHT- Tijdens een gordelcontrole hebben politieagenten 15 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die deze niet droegen. Ze hielden de controle op dinsdagmiddag 26 oktober 2004, op de Thorbeckelaan en de Rivierdijk. In totaal werden 485 voertuigen gecontroleerd.

GORINCHEM- Tijdens een verlichtingscontrole hebben politieagenten 8 bekeuringen uitgeschreven aan fietsers die geen of defecte verlichting hadden. Ze hielen de controle op dinsdagavond, 26 oktober 2004, op de Concordiaweg.

SLOOPPAND
NIEUW-LEKKERLAND- Op dinsdagavond, 26 oktober 2004, omstreeks 20.15 uur, brak brand uit in een slooppand aan de Middelweg. De brandweer bluste de brand. De brand is begonnen op de zolder. Vermoedelijk is de brand aangestoken. De politie stelt een onderzoek in.

INBRAAK BEDRIJF
LEERDAM- Op dinsdagavond, 26 oktober 2004, is tussen 17.00 en 23.00 uur, ingebroken in een bedrijf aan de Pfinztalstraat. Nadat de achterdeur werd opengebroken kon men binnenkomen. Het gehele kantoorpand werd doorzocht. Gestolen zijn computers en computeronderdelen. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

DIEFSTAL AUTO EN MAAITRACTOR
SCHOONREWOERD- Op woensdag, 27 oktober 2004, is tussen 01.00 en 06.00 uur, vanaf de Dorpsstraat een blauwe Volkswagen Golf, kenteken SH-09-VK gestolen. Achter de personenauto was een aanhangwagen gekoppeld. Vanuit de schuur werd tevens een zogenaamde zit-grasmaaitractor gestolen. Vermoedelijk is deze op de aanhangwagen gezet.