AutoRai

27-10-2004

Suzuki Ignis koning betrouwbaarheid

De Suzuki Ignis scoort bijzonder hoog in betrouwbaarheid. In een recent onderzoek van de Consumentenbond komt hij als enige auto zonder mankementen uit de bus.

Voor dit onderzoek zijn gedurende drie jaar de rij- en pechervaringen van een panel van ruim 5.000 automobilisten bijgehouden.

De Consumentenbond noemt de Suzuki Ignis in de Consumentengids van oktober dan ook een aanrader in de klasse klein en compact. De betrouwbaarheidsscore is gebaseerd op het aantal keren pech onderweg en op extra reparaties buiten de normale onderhoudsbeurten. Berijders van de Ignis hoefden niet één keer met hun auto tussentijds terug naar de garage.

In het onderzoek behalen meer Suzukis goede resultaten. De Alto beweegt zich nog altijd in de voorhoede als het gaat om de laagste gebruikskosten. Probleemloos komt hij op een verdienstelijke vierde plek in de klasse klein en compact. De Baleno (inmiddels uit productie) is volgens de Consumentenbond eveneens een prima keuze in de kleine middenklasse als het gaat om betrouwbaarheid.

Suzuki-importeur B.V. NIMAG is bijzonder blij met de bekroning van de Ignis. Het is een tastbaar bewijs voor het kwaliteitsstreven van het merk en de daarmee gepaard gaande lage gebruikskosten. Dit staat al jaren hoog in het vaandel. Daarbij mikt Suzuki op leuke en pittig rijdende autos. De Ignis staat hiervoor model. Het is een plezierige auto, met veel mogelijkheden en een sportieve grondtoon. Dat laatste wordt juist nu vooral gevoed door de leidende positie die Guy Wilks met zijn Ignis Super 1600 in het Junior World Rally Championship inneemt.

Ruim aanbod
De Ignis is als drie- en als vijfdeurs verkrijgbaar met een ruim aanbod aan verschillende motoren. De driedeurs is er met een
1.3-liter-benzinemotor (69 kW/94 pk) of zeer krachtige 1.5-liter (73 kW/99 pk). In de versie Ignis Sport zit een 1.5-motor die zelfs 80 kW/109 pk levert.
De vijfdeurs is er met de 1.3- en 1.5-liter-benzinemotoren en sinds dit jaar ook met een 1.3-liter-dieselmotor (51 kW/69 pk). Er is al een Ignis te koop vanaf 11.499,-. (1.3 GL).