Politie Amsterdam-Amstelland

Motoragent klaart klus in zijn eentje

27-10-2004. Dinsdagavond rond elven werd een motoragent aangesproken door toeristen die bij hun auto met wielklem stonden. Terwijl hij in gesprek was, kwam er een man langs die hem begon uit te schelden. De agent zei hiervan niet gediend te zijn, maar opnieuw werd hij beledigd.

Hierop arresteerde de diender de man, die zich opeens losrukte. Er ontstond een worsteling. Aangezien de motoragent geen hulp kon inroepen en omstanders niets deden, moest hij de klus in zijn eentje klaren.

Uit de bocht met gestolen auto

27-10-2004. Dinsdagavond arresteerde de politie drie jongemannen (15,16 en 24 jaar) die een aanrijding hadden veroorzaakt op de Kamperfoelieweg. De auto was uit de bocht gevlogen en had zich in een geparkeerde auto geboord. Twee inzittenden renden meteen weg. Een derde persoon kon ter plaatse worden aangehouden. Even later werd het gevluchte duo ingerekend bij een benzinestation.

Uit onderzoek bleek dat de drie woonachtig zijn bij een begeleid wonenproject van een stichting in de regio Utrecht. De auto, eigendom van de stichting, werd door de jongens zonder toestemming meegenomen. Alle verdachten zijn overgedragen aan de regiopolitie Utrecht.
---