1e persbericht van woensdag 27 oktober 2004

Eindhoven 27-10-2004 - Berichten uit de Regio

Eindhoven: Auto-inbreker aangehouden

Een 33-jarige man uit Sint-Oedenrode is woensdagochtend om 1.10 uur op de Aalsterweg aangehouden. Hij wordt verdacht van een auto-inbraak op het parkeerterrein van een motel aan de Aalsterweg. Het signalement van de man kwam overeen met een beschrijving die een bewakingsbeambte van het motel aan de politie had verstrekt. De verdachte had inbrekersgereedschap bij zich.

Eindhoven: Rijbewijs kwijt

Op de Voltastraat is dinsdagavond rond 23.30 uur een 27-jarige Eindhovenaar aangehouden. De automobilist werd daar gecontroleerd door surveillerende agenten. Toen zij een alcohollucht roken, is de man meegenomen naar het bureau. Daar blies hij een alcoholpromillage van ruim 1,60, waarop zijn rijbewijs werd ingenomen en proces-verbaal tegen hem werd opgemaakt.

Eindhoven: Dronken automobilist aangehouden

Een 49-jarige man uit Nieuwkuijk is woensdagochtend rond 1.30 uur aangehouden omdat hij onder invloed een auto bestuurde. Agenten zagen hem met hoge snelheid en slingerend in een auto op de snelweg A58 richting Eindhoven rijden. Op de John F. Kennedylaan werd de man aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar blies hij een alcoholpromillage van ruim 1,70, waarop zijn rijbewijs werd ingenomen en proces-verbaal werd opgemaakt.

Helmond: Dronken automobilist botst tegen lantaarnpaal

Woensdagmorgen rond 1.00 uur is een 30-jarige man uit Handel op de Wolfsputter Baan met zijn auto tegen een lantaarnpaal gebotst. Hij reed in een flauwe bocht rechtdoor, reed een lantaarnpaal omver, reed een sloot in en er weer uit en daarna kwam de man met zijn auto tot stilstand tussen de rijbaan en de sloot. De bestuurder kwam er zonder kleerscheuren vanaf. Hij had gedronken. Een ademtest gaf een promillage van ruim 1,6. Het rijbewijs van de automobilist is ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Geld weg na inbraak

Woensdag rond 3.05 uur is ingebroken bij een bedrijf aan het Rakthof. De inbreker brak een raam open. Hij probeerde een flatscreenmonitor te stelen maar dat lukte niet. Wel maakte hij een paar honderd euros buit.

Helmond: Rijbewijs kwijt na forse snelheidsovertreding

Een man van 29 jaar uit Helmond heeft dinsdagavond rond 21.30 uur zijn rijbewijs moeten inleveren. De man reed op de Europaweg ruim 62 km/u harder dan de daar toegestane 70 km/u. Toen agenten hem aanhielden, bleek dat de auto van de man kort daarvoor op de Noord Koninginnewal twee bekeuringen op kenteken had gekregen. Eén omdat hij op een invalidenparkeerplaats stond geparkeerd en één omdat de APK vijf maanden was vervallen. De man is na zijn aanhouding weer heengezonden, maar dan zonder rijbewijs.

Helmond: Man aangehouden voor vernieling en openbaar dronkenschap

Een 34-jarige Helmonder is woensdag om 3.50 uur in de Spoorstraat voor vernieling en openbare dronkenschap aangehouden. Hij had na een ruzie met de 41-jarige bewoonster van een woning in een flat de ruit van haar toegangsdeur vernield. De bewoonster deed hiervan aangifte.

Helmond: Man aangehouden voor het bezitten van munitie

Een 31-jarige Helmonder is woensdag omstreeks 3.30 uur op de Baselsedijk aangehouden voor verboden bezit van munitie. Omdat de man zich verdacht ophield bij een geparkeerde auto werd hij gecontroleerd of hij inbrekerswerktuigen bij zich had. Bij het fouilleren kwam de patroon tevoorschijn. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Helmond: Verkeerscontroles

De politie heeft dinsdagavond tussen 19.00 en 22.00 uur verkeerscontroles gehouden op de Azalealaan, de Heistraat, de Molenstraat, Binderseind en de Wethouder van Wellaan. Er zijn dertig bekeuringen gemaakt. Het merendeel betrof fietsers en bromfietsers die hun verlichting niet in orde hadden. Verder werd er bekeurd voor het rijden door rood en het niet dragen van een bromfietshelm.

Bergeyk: Auto botst tegen elektriciteitskast

Dinsdagavond rond 22.30 uur is een 32-jarige man uit Retie met zijn auto op de Bisschop Rijthoviusdreef tegen een elektriciteitskast gebotst. De man reed richting Riethoven en raakte met zijn auto in de rechterberm. Hij corrigeerde en kwam links van de weg terecht waar hij met zijn auto tegen een elektriciteitskast botste. Een deel van Bergeyk, de Bisschop Rijthoviusdreef, Hobbel, Schaikseweg en Heuvelweg, kwam tijdelijk zonder elektriciteit te zitten. De bestuurder is met hoofdletsel naar een ziekenhuis gebracht.

Hapert: Bedrijfsinbraak

Bij een inbraak in een bedrijf aan de Loonseweg zijn enkele geldkistjes met een onbekende hoeveelheid geld en enkele mobiele telefoons weggehaald. Dat gebeurde woensdagochtend rond 4.45 uur. Een raam aan de voorkant van het pand is opengebroken.

Someren: Sigaretten weg na inbraak

In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken bij een supermarkt in de Verdonckstraat. De ruit van de voordeur werd ingeslagen. De daders hebben een nog onbekende hoeveelheid sigaretten en andere rookwaar gestolen.

Lieshout: Portemonnee weggehaald

Bij een inbraak in een woning aan De Melter is een portemonnee met ongeveer 30 euro en een bankpasje weggehaald. Dat gebeurde dinsdag tussen 0.00 en 7.20 uur. De achterdeur van de woning is opengebroken.

Oirschot: Bedrijfsinbraak

Bij een inbraak in een bedrijf aan De Scheper is een laptop weggehaald. Dat gebeurde dinsdag tussen 19.30 en 22.30 uur. Het hekwerk rondom het bedrijf is opengeknipt waarna een raam van het pand is vernield.