Politie Twente

Persbericht Politie Twente van 27 oktober 2004

Uitzending Onder de Loep

Twentse zaken die in het opsporingsprogramma Onder de Loep aan de orde komen

Twente

Donderdag 28 oktober vindt weer een uitzending plaats van het maandelijkse opsporingsprogramma Onder de Loep van RTV-Oost. Hierin vragen politie en justitie de kijkers om hulp bij het oplossen van een aantal zaken. Naast zaken uit de regio IJsselland worden ook twee Twentse zaken onder de aandacht gebracht:

Bankoverval in Enschede
Op woensdag 13 oktober 2004 werd kort voor openingstijd de ABN-AMRO bank aan de Wesselernering overvallen. De twee gemaskerde daders sloegen met een moker een raam in en bedreigden in de kassaruimte het personeel. Zij gingen er op een scooter met de buit vandoor en stapten even later over in een donkerblauwe Saab. Er is een reconstructie gemaakt en aan de kijkers wordt een aantal vragen gesteld over de daders, scooter en de vluchtauto.

Beroving in Enschede
Op donderdag 7 oktober 2004 werd een vrouw gedwongen haar tas af te geven aan een man op een fiets. Hij dreigde haar in de buik te steken als zij weigerde. Aangezien de vrouw een goed signalement heeft gegeven van de man en zijn fiets, is ook hiervan een reconstructie gemaakt.

De eerste uitzending vindt plaats om 19.21 uur, daarna volgen herhalingen om de twee uur tot vrijdagmorgen 09.21 uur en op de volgende zondagavond

Tips over de Twentse zaken kunnen gegeven worden via het gratis nummer 0800-4555555 of anoniem via 0800-7000.

Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --