Ingezonden persbericht


Trend Micro introduceert Network VirusWall 300

Geldautomaten en andere bedrijfskritische apparaten beschermd tegen internetwormen

Utrecht, 27 oktober 2004 - Trend Micro (TSE: 4704, Nasdaq: TMIC), leider op het gebied van netwerkantivirus- en internet-content-beveiligingssoftware en -diensten, introduceert de Network VirusWall 300. Deze uitbraakpreventieappliance beschermt bedrijfskritische apparatuur zoals geldautomaten (ATM's) tegen een toenemend aantal internetwormen. Trend Micro Network VirusWall 300 is ontwikkeld op basis van de kennis over specifieke bedreigingen van TrendLabs, het wereldwijde netwerk van antivirusonderzoekscentra van Trend Micro. Door bescherming op netwerkeindpunten kunnen organisaties uitbraken proactief detecteren, voorkomen of isoleren en elimineren. De Network VirusWall appliances ondersteunen organisaties bij het vergroten van hun operationele veerkracht door risico's te verkleinen. Verder wordt het beheer van virusuitbraken sterk vereenvoudigd en wordt de downtime van systemen teruggedrongen.

"Netwerkwormen blijven een probleem voor financiële organisaties en ondernemingen die bedrijfskritische apparatuur, zoals geldautomaten en self-service-kiosken, op basis van TCP/IP-netwerken gebruiken. De ervaring leert dat vooral aanvallen van netwerkwormen moeilijk te isoleren zijn met traditionele, signature-based clients en parametervirusfilters", aldus Maria Kun, researchanalist bij Gartner. "De snelheid waarmee wormen zich verspreiden, veroorzaakt al verstoord netwerkverkeer met slechts een paar geïnfecteerde apparaten. Dit kan remote identificatie, isolatie en het repareren van geïnfecteerde apparatuur bemoeilijken. Bedrijven zoeken dan ook naar een proactief beschermingsbeleid, snelle identificatie van schadelijke of geïnfecteerde apparatuur en de mogelijkheid om deze apparaten te isoleren en op afstand te repareren."

Network VirusWall 300 wordt voor de eindpunten van het netwerk, zoals geldmachines, ingezet om ze tegen netwerkbedreigingen te beschermen. De appliance bevat een webgebaseerde beheerconsole, Trend Micro Control Manager for Network VirusWall, voor centraal beheer van één of meer Network VirusWall 300-systemen. De nieuwe appliance ondersteunt de Enterprise Protection Strategy van Trend Micro, die gericht is op:

o verbeterde bedrijfscontinuïteit doordat netwerkwormen en ongeautoriseerde gebruikers bedrijfskritische apparatuur niet kunnen beïnvloeden; o consistente inzet van de meest actuele beveiligingsupdates en flexibele configuratie voor centraal beheer van bedreigingen; o voorkoming van uitbraken en de hoge kosten voor herstel door automatische uitbraakpreventie en schadeherstelservices; o voorkomen van compatibiliteits-, stabiliteits- en prestatieproblemen van de hardware en het besturingssysteem door gebruik van appliances.

"Network VirusWall 300 biedt onze gezamenlijke klanten verbeterde beveiliging voor apparatuur die Windows XP bevat", zegt Jane Gilson, Group Product Manager Mobile and Embedded Devices Division bij Microsoft. "De appliance van Trend Micro integreert naadloos met Windows XP Embedded-oplossingen voor de bescherming van een brede reeks apparatuur, zoals ATM's, Retail Point-of-Sales Terminals, Thin Clients en andere aan het netwerk verbonden apparaten, tegen netwerkvirussen en internetwormen."

Raimund Genes, President of European Operations van Trend Micro: "We hebben het onderwerp nauwgezet bestudeerd en Network VirusWall 300 ontwikkeld om IP-geldautomaten van de verschillende leveranciers te beschermen tegen netwerkwormen. Met deze nieuwe appliance kunnen financiële instituten en andere organisaties hun operationele veerkracht en up time van ATM's maximaliseren, terwijl ze tegelijkertijd de potentiële hersteltijd en kosten van een uitbraak minimaliseren. Op die manier kunnen ze hun klanten optimale dienstverlening bieden."

Prijs en beschikbaarheid
Trend Micro Network VirusWall 300 en Trend Micro Control Manager for Network VirusWall 300 komen in december 2004 op de markt. De Trend Micro Network VirusWall 300 kost 550 euro per stuk. De Trend Micro Control Manager for Network VirusWall 300-beheersoftware kost 53 euro per systeem voor minimaal 25 systemen. Volumekortingen zijn beschikbaar.