Politie Twente

Persberichten Politie Twente 27 oktober 2004

Diefstal auto

Verdachte aangehouden

Almelo

Op dinsdag 27 oktober vond omstreeks 11.45 uur een diefstal van een auto plaats aan de Ootmarsumsestraat in Almelo. De 42-jarige Almelose aangever had een bedrijfsauto geparkeerd op een parkeerplaats bij een supermarkt en de wagen niet afgesloten. De sleutel had hij in het contact laten zitten. Toen hij ongeveer een kwartier later terug kwam zag hij nog net de auto wegrijden in de richting van Eugeria. De aangever meldde de diefstal bij de politie, die onmiddellijk een onderzoek instelde. De politie trof de gestolen auto aan op de Wierdensestraat. Er zat niemand in de auto, waarop deze werd afgepost. Omstreeks 12.45 uur stapte een man in de bedoelde auto, waarop de politie hem aanhield. De verdachte betrof een 29-jarige man uit Rijssen. Hij is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. (04-132680)

Verkeerscontrole

Politie houdt toezicht op de verkeersveiligheid

Daarlerveen

Op dinsdagmiddag hield de politie op de Brugstraat in Daarlerveen een verkeerscontrole. Zij controleerde op snelheid met een lasergun en bekeurde 4 automobilisten voor snelheidsoverschrijding en 1 automobilist voor het niet dragen van de gordel. Ook werden bromfietsen gecontroleerd op het vermogen en op de rollerbank getest. Twee bromfietsers kregen een bekeuring voor te veel vermogen. (04-132791)

Verkrachting

Politie houdt verdachte aan

Enschede

Op 12 oktober vond een verkrachting plaats in een woning in Enschede-Zuid. Het slachtoffer een 24-jarige vrouw met verstandelijke beperkingen kreeg bezoek aan de woning van een man. Zij kende deze man van haar werk en liet hem binnen. Eenmaal in de woning verkrachtte de man haar. Uit het daarna ingestelde onderzoek werd de identiteit van de verdachte bekend. Op dinsdag 26 oktober hield de politie de verdachte, een 46-jarige Enschedeër, in zijn woning aan. De verdachte is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. De afdeling Zedenzaken onderzoekt de zaak. (04-126896)

Noot redactie: er zijn geen berichten te melden van Midden- en Noordoost-Twente

Monique Oude Wolbers: 053-4555588

---- --