Ingezonden persbericht


Amazon.com-partner Borders Group kiest SeeBeyond ICAN 5 voor meerjarige integratieprojecten

Hoofddorp, 27 oktober 2004 - SeeBeyond (Nasdaq: SBYN), leverancier van het eerste open integratieplatform (SeeBeyond ICAN) voor de ontwikkeling en inzet van composite applications op basis van een service-oriented architecture (SOA), heeft een meerjarig contract met Borders Group, Inc. (NYSE: BGP) gesloten. Borders is een vooraanstaande Amerikaanse retailer van boeken, muziek en films, die op het gebied van online-activiteiten nauw samenwerkt met Amazon.com. SeeBeyond gaat Borders ondersteunen bij het opzetten van een businessgeoriënteerde architectuur voor de ondersteuning van belangrijke integratieprojecten binnen de gehele organisatie.

Als vooraanstaand wereldwijd retailer van boeken, muziek en films wil Borders zijn naamsbekendheid wereldwijd verder versterken. Dat vereist een complete, eenduidige infrastructuur voor de ondersteuning van de connectiviteit van zowel nieuwe systemen als legacy-systemen binnen de gehele organisatie. Met de keuze voor de SeeBeyond Integrated Composite Applications Network-suite (SeeBeyond ICAN 5) zal Borders de integratie van zijn applicaties en de orkestratie van de bedrijfsprocessen volgens een strak tijdschema kunnen aansturen. Dit alles met minimale risico's voor beïnvloeding van de dagelijkse bedrijfsactiviteiten.

"We erkennen de voordelen van een op bedrijfsprocessen gerichte integratieoplossing en hebben hoge verwachtingen van de SeeBeyond ICAN 5-suite", zegt Keith Watkins, Vice-President Technical Services van Borders Group. "Door de inzet van deze suite kunnen we onze ontwikkeltijd aanzienlijk terugdringen en onze integratieactiviteiten vereenvoudigen."

Borders zal in eerste instantie het SeeBeyond eGate Integrator-platform en de eInsight Business Process Manager inzetten voor de ontwikkeling van een op bedrijfsprocessen gerichte oplossing op basis van een servicegeoriënteerde architectuur. De eerste fase van dit project begint in de lente van 2005.

Borders Group
Borders Group, Inc. (NYSE: BGP) is een wereldwijde retailer van boeken, muziek en films, met een jaaromzet van $3,7 miljard. Het hoofdkwartier is in Ann Arbor, Michigan, gevestigd en het bedrijf heeft wereldwijd 32.000 medewerkers. De groep bestaat uit 450 Borders-winkels en 700 Waldenbooks-winkels in de Verenigde Staten. Verder zijn er buiten de VS 39 Borders-winkels en 36 Books etc.-winkels in het Verenigd Koninkrijk. De Borders Group heeft kortgeleden de Britse retailer Paperchase Products Limited overgenomen. De groep beheert in samenwerking met Amazon.com online winkels via Borders.com en Waldenbooks.com.