Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Regio; Gordels om, daar kun je mee thuis komen!
Publicatiedatum: 27-10-2004

In de hele politieregio Gelderland-Midden zullen vanaf november weer projectmatige controles worden uitgevoerd op het dragen van de veiligheidsgordel. Een campagne die landelijk bekend is geworden onder de slogan "Gordels om, daar kun je mee thuis komen!" Het mee uitvoering geven aan deze campagne in Gelderland-Midden betekent dat kinderen bij deze controle Goochem het gordeldier in de wacht kunnen slepen. Daarvoor moeten ze dan wel altijd de veiligheidsgordel om doen. Tijdens korte ritjes, naar school - het zwembad of de sportclub, maar ook tijdens lange ritten.

Het verkeershandhavingsteam ondersteunt de gebiedsagenten in de regio, die kunnen bepalen waar en wanneer de controles gehouden zullen gaan worden. Vanzelfsprekend wegen zij daarbij argumenten van verkeersveiligheid, hoewel inmiddels het nut van het gebruik van de veiligheidsgordel al wel onomstotelijk is aangetoond. Tegen mensen die bij de controles hun gordel niet gebruiken, wordt dan ook proces-verbaal op gemaakt (boete: 45 euro, zie ook www.om.nl -> boetebase).

Projectmatig
Hoewel tijdens de campagne vooral projectmatige controles in de hele regio plaats kunnen vinden, zal ook op andere momenten gecontroleerd worden op het gebruik van de gordel. Helaas zullen dan niet altijd gordeldiertjes beschikbaar zijn. De campagne draait dan ook niet om deze weggevertjes, maar om het veilig thuis komen van alle weggebruikers. Gordels om dus.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden; district West-Veluwe Vallei Harry Munniksma
0318 688221

---

Gelderland-Midden