Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Den Haag, 27 oktober 2005

Klassieke filmzender TCM terug bij Casema

nu met 24 uur per dag legendarische films

Vanaf heden is de klassieke filmzender TCM ( Turner Classic Movies) weer te zien bij kabelbedrijf Casema, nu in de 24-uurs versie. Via het nieuwe digitale TV-pakket kunnen kijkers 24 uur per dag genieten van de beroemdste filmklassiekers aller tijden.

TCM (Turner Classic Movies) betrekt haar films van een zeer uitgebreide bibliotheek met films uit de periode van 1920 tot 1990. TCM laat zien welke plaats deze films innamen in de geschiedenis en welke relevantie zij hebben voor de hedendaagse samenleving. TCM brengt voor haar kijkers het witte doek tot leven met exclusieve diepte-interviews met filmberoemdheden, speciale documentaires en speciale themamaanden.TCM is zonder twijfel een klassiek filmstation met een eigen stijl. Het station zendt 24 uur per dag uit (zonder reclame-onderbrekingen tijdens de film) en is beschikbaar via kabel en satelliet in negen talen: Engels, Deens, Nederlands, Frans, Grieks, Hebreeuws, Pools, Spaans en Zweeds.

Legendarische filmsterren en regisseurs
Grote sterren waren (en zijn) de spil waarom alles draait in de filmstudio's. Hun successen en populariteit hadden (en hebben) direct invloed op het uiteindelijke succes van de filmindustrie. Dankzij de mogelijkheid van TCM om films te vertonen uit de grootste filmbibliotheken ter wereld kan de totale carrière van acteurs en actrices door TCM gevolgd en belicht worden. Beroemdheden aan beide zijden van de camera komen aan het woord om hun visie te geven op de klassiekers van de filmindustrie. Originele minidocumentaires eren Hollywood's grootste sterrenen en verzorgen een blik achter de schermen van de Hollywoodse mystiek.

Iedere maand staat TCM uitgebreid stil bij het werk van een bekende regisseur van klassieke films. Tijdens de gouden jaren van Hollywood kregen zij veel minder aandacht dan hun collega's in het huidige tijdperk, terwijl hun invloed zeer groot is geweest. Originele documentaires onthullen de genialiteit achter legendarische namen als Curtiz, Hawks, Huston, Cukor, Welles, Minelli, Ford, Hitchcock en Kubrick.

Themafilmfestivals
Iedere maand besteedt TCM aandacht aan bepaalde filmthema's. Een scala van onderwerpen en filmgenres zal de revue passeren. Daarnaast neemt TCM de kijkers mee achter de schermen om de stories en schandalen te onthullen over Hollywood's grootste sterren en de films waarin ze optraden. Er worden nooit-uitgezonden interviews getoond, onbekende screen-tests en nooit-vertoonde opnames. Een glimp van de echte wereld achter de glitter en glamour.

TCM is dé thuisbioscoop voor de klassieke filmliefhebber!


---

Voor meer informatie (

Ingezonden persbericht