HP maakt netwerkopslag eenvoudig en betaalbaar voor het MKB

Binnen paar minuten opslagcapaciteit beschikbaar

UTRECHT, 26 oktober 2004 - HP introduceert opslagoplossingen op het gebied van Storage Area Networks (SAN) en Network-Attached Storage (NAS), die uiterst eenvoudig in gebruik en zeer betaalbaar zijn. Deze oplossingen zijn speciaal ontworpen in antwoord op de budget- en personeelsbesparingen in het snel groeiende MKB-segment.

HP lanceert eveneens een nieuwe familie van NAS-apparatuur onder de paraplu van HP ProLiant Storage Servers. Deze familie vergroot HP's bestaande NAS-portfolio voor file- en printservices met nieuwe oplossingen, die gebaseerd zijn op standaard HP ProLiant-servers en Microsoft Windows Storage Server software.

Beide productreeksen bouwen voort op het HP Smart Office-framework voor kleine en middelgrote ondernemingen. Dit raamwerk is ontwikkeld om klanten betrouwbare, kwalitatief hoogwaardige producten te bieden, die ook zonder veel technische expertise met succes kunnen worden ingezet.

HP richt zich specifiek op de snel groeiende opslagmarkt binnen het MKB met het 'Simply StorageWorks'-initiatief. Simply StorageWorks helpt klanten die niet bekend zijn met opslagtechnologie om een eenvoudige, volledige en zorgeloze opslagoplossing te kiezen, die beantwoordt aan de specifieke behoeften van kleine en middelgrote bedrijven. Meer informatie over Simply StorageWorks is beschikbaar op www.hp.com/eur/simply/

HP vereenvoudigt het SAN
De HP StorageWorks MSA1000 Small Business SAN Kit is ontworpen om de invoering van SAN-technologie te versnellen bij gebruikers die weinig of geen opslagexpertise bezitten. De kit maakt het uiterst eenvoudig om een SAN aan te schaffen, te configureren en te installeren.


Organisaties die voor het eerst de overstap willen maken van direct-attached storage (DAS) naar een SAN-omgeving kunnen met deze kit eenvoudig een SAN inrichten en onderhouden. Zij kunnen ook de verschillende opslagbronnen samenvoegen en profiteren van een eenvoudiger en beter beschermd gegevensbeheer.

De kit biedt ook een kant-en-klare SAN-oplossing voor HP-partners die kleine bedrijven ondersteunen. Elke kit bevat de HP StorageWorks MSA1000, een Fibre Channel disk-array met twee Q200 HBA's (hostbus-adapters) en een 8-poorts Fibre Channel SAN Switch. Deze componenten zijn samengevoegd in een enkel systeem en worden aangeboden tegen een belangrijk lagere prijs dan wanneer de diverse onderdelen los zouden worden aangeschaft.

De meegeleverde installatie-CD vereenvoudigt de setup en de configuratie. De installatiesoftware met de SAN Wizard stelt gebruikers in staat om het gehele SAN in slechts enkele minuten bedrijfsklaar te maken.

De HP StorageWorks MSA1000 Small Business SAN Kit zal per 1 november aanstaande beschikbaar zijn, adviesprijs 7995 euro.

HP ProLiant Storage Servers: laaggeprijsd en eenvoudig te installeren NAS Met de introductie van de HP ProLiant ML350, ML370 en DL380 Storage Servers breidt HP zijn huidige lijn van NAS-producten voor het MKB verder uit. HP NAS-producten zijn gebouwd op dezelfde onderliggende technologie als de HP ProLiant-servers, maar bieden een economischer oplossing voor het uitbreiden van de opslagcapaciteit of het consolideren van file- en printservers. HP NAS-producten vormen een goedkopere, eenvoudig te installeren en te beheren oplossing, die is geoptimaliseerd voor dedicated file- en printservices, of kan fungeren als een file-serving front-end voor SAN-infrastructuren.

Om de grotere NAS-familie te ondersteunen kondigt HP eveneens uitbreidingen aan van de HP ProLiant iSCSI Feature Pack-producten. De Feature Pack-software beschermt bestaande IT-investeringen in Ethernet-infrastructuur, doordat een kostbare upgrade naar Fibre Channel overbodig is. Zo'n upgrade is anders vaak noodzakelijk als wordt overgestapt van meerdere direct-attached opslagapparaten naar een geconsolideerde netwerkopslaginfrastructuur.

Naast de ondersteuning van Microsoft SQL Server 2000, SQL Server 2003 en Oracle Database 9i en 10g bevat het uitgebreide Feature Pack de nieuwe HP ProLiant Application Storage Manager software, die bijdraagt om de hosting en het beheer van Microsoft Exchange opslag op HP ProLiant Storage Servers te vereenvoudigen. De software bespaart op trainings- en beheerkosten door het configuratieproces te automatiseren en biedt beheerders één enkele console voor het bewaken en toewijzen van opslagcapaciteit.

De nieuwe HP ProLiant Storage Server modellen zijn:

Tower-modellen

* HP ProLiant ML350 G4 Storage Server - Voor het MKB of bijkantoren van grote organisaties met file- en printtoepassingen en Exchange-systemen. Deze NAS-oplossing biedt maximaal 1,8 terabyte (TB) interne opslagcapaciteit en maakt zowel file- als applicatie-serving mogelijk. Dit minimaliseert netwerkcongestie en optimaliseert de productiviteit.


* HP ProLiant ML370 G4 Storage Server - Voor MKB-bedrijven of vestigingen van grotere organisaties die hun opslag willen consolideren. Deze opslagserver levert maximaal 1,8 TB interne capaciteit en biedt printservices voor netwerkprinters en de mogelijkheid om bestanden te delen. Daarnaast maakt de optionele HP ProLiant iSCSI Feature Pack software de hosting van file-, print- en block-storage services op een enkel platform mogelijk.

Rack-modellen

* HP ProLiant DL380 G4 Storage Server - Beschikbaar verschillende modellen, waaronder een gateway-model voor het samenvoegen van NAS- en SAN-systemen. Dit model biedt zakelijke klanten en werkgroepen snelle en eenvoudige netwerkopslag met de flexibiliteit van multi-protocol bestandsondersteuning en een schaalbaarheid tot 48 TB.

Huidige HP ProLiant Storage Server modellen

* HP ProLiant ML110 Storage Server (voorheen de HP StorageWorks NAS 500s);
* HP ProLiant DL100 Storage Server (voorheen de HP StorageWorks NAS 1500s);
* HP ProLiant DL580 G2 Storage Server (voorheen de HP StorageWorks NAS 9000s).

Het nieuwe HP ProLiant Storage Server-portfolio is per 1 november aanstaande beschikbaar.

Meer informatie over HP's complete opslagportfolio, inclusief de hier geannonceerde producten, is beschikbaar op www.hp.com/go/storage

Over HP
HP is wereldwijd leverancier van technologische oplossingen voor consumenten, bedrijven en instellingen. Het HP aanbod omvat producten en diensten voor een totale IT infrastructuur, personal computing en imaging en printing oplossingen. Over de laatste 4 kwartalen eindigend op 31 juli 2004, behaalde HP wereldwijd een omzet van $78,4 miljard. Meer informatie over HP is te vinden op http://www.hp.nl.

Contactpersonen voor
de redactie:

HP, Jos Baltes
030 222 33 44
jos.baltes@hp.com
of
H&K/MCS
Perlita Fränkel
023 562 82 08
perlitaf@monogram.nl

Hewlett-Packard Nederland
Orteliuslaan 1000
3528 BD Utrecht
www.hp.nl