VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES
http://www.musicals.nl

Amsterdam, 27 oktober 2004

Beauty and the beast en jesus christ superstar nieuwe reizende

Voorstellingen joop van den ende

Vandaag maakt Joop van den Ende Theaterproducties bekend dat de reizende musicals voor het nieuwe theaterseizoen (2005/2006) Disney's Beauty and the Beast en Andrew Lloyd Webber's Jesus Christ Superstar zijn. Beauty and the Beast is de nieuwe Nationale Tour. De samenstelling van de creatieve teams van deze producties is in volle gang. Inmiddels is bekend dat Paul Eenens (onder andere Passion, 3 Musketiers en The Sound of Music) de regie op zich neemt van Jesus Christ Superstar.

Beauty and the Beast is een co-productie van Joop van den Ende Theaterproducties en Disney Theatrical Productions. Het is de eerste keer dat Joop van den Ende Theaterproducties een reizende voorstelling maakt van een Disney-musical. De musical is gebaseerd op de filmklassieker. De teksten zijn van Howard Ashman en Tim Rice en de muziek is van Alan Menken. De voorstelling, die gaat over innerlijke en uiterlijke schoonheid, kenmerkt zich door een extravagant toneelbeeld, technische hoogstandjes, special effects en memorabele songs. Beauty and the Beast ging in april 1994 in première op Broadway. Op 25 september 2005 is de Nederlandse première gepland in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

Jesus Christ Superstar, de succesvolle musical van het duo Andrew Lloyd Webber (muziek) en Tim Rice (teksten), vertelt het verhaal van de laatste dagen van Jezus Christus gezien door de ogen van Judas. Het is voor het eerst in vele jaren dat het klassieke verhaal weer wordt opgevoerd in het Nederlands. De musical met veel wereldberoemde songs, waaronder 'I Don't Know How To Love Him' ging in oktober 1971 in première op Broadway. Inmiddels is de musical in meer dan vijftien landen opgevoerd. Toen de musical in 1980 op West End sloot, was het de langstlopende voorstelling ooit.

In het Fortis Circustheater Scheveningen speelt de zeer succesvolle musical The Lion King (al ruim zes maanden helemaal uitverkocht). De met drie Musical Awards bekroonde voorstelling Mamma Mia! blijft de komende maanden te zien in het Beatrix Theater in Utrecht.

Noot voor de redactie/