Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, woensdag 27 oktober

Hoorn 27-10-2004 - 15.00 uur

Autobestuurder gewond na aanrijding

Zwaagdijk, dinsdag 26 oktober 2004.

Dinsdagmiddag vond een aanrijding plaats op de kruising van de Markerwaardweg met de Zaadmarkt en de Marktweg. De bestuurder van een personenauto, een 47-jarige man uit Enkhuizen, naderde over de Marktweg voornoemde kruising en verleende daar geen voorrang aan een 54-jarige bestuurder van een personenauto uit Bovenkarspel. Bij de daarop volgende aanrijding raakte de bestuurder uit Enkhuizen gewond. Hij is met letsel aan hoofd en nek overgebracht naar het ziekenhuis in Hoorn waar hij is opgenomen. De auto van de man uit Bovenkarspel botste na de aanrijding tegen een derde personenauto die licht beschadigd raakte.

Man gewond na val uit vrachtwagen

Hoorn, dinsdag 26 oktober 2004.

Dinsdagmiddag raakte een 16-jarige jongen uit Zwaag gewond nadat hij van een vrachtwagen viel. Het slachtoffer was behulpzaam bij het laden van marktkramen op het Betje Wolfplein. Toen hij in de cabine van de vrachtwagen wilde stappen trok de chauffeur van de vrachtauto op. Het slachtoffer werd door het rechtervoorwiel gegrepen en kwam ten val. Hierbij werd één van zijn benen overreden waardoor deze op meerdere plaatsen brak. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis in Hoorn waar hij is opgenomen.

Man aangehouden na zware mishandeling

Hoorn, dinsdag 26 oktober 2004.

Dinsdagavond is een 23-jarige man uit Hoorn aangehouden omdat hij verdacht wordt van zware mishandeling van een 35-jarige stadsgenoot. Dit gebeurde op de Kostertuin. Verdachte en slachtoffer kennen elkaar van een gezamenlijk vriendin. Toen het slachtoffer over de Kostertuin liep kwam hij de verdachte tegen. Zonder iets te zeggen begon deze het slachtoffer te slaan en te schoppen. Dit bleef doorgaan ook nadat het slachtoffer op de grond was gevallen. Nadat voorbijgangers zich bemoeiden met het voorval stapte de verdachte op zijn bromfiets en verdween. Kort daarop werd hij aangehouden op de Kaarder. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis in Hoorn. Daar bleek dat hij onder andere een gecompliceerde enkelbreuk had opgelopen. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau en in de loop van de woensdag in verzekering gesteld.