Gemeente 's-Hertogenbosch

27-10-2004

Meld knellende regels!

Elke burger, elke organisatie komt wel een keer in aanraking met lokale regels. Het gemeentebestuur beoogt met de lokale regelgeving de stad goed te laten functioneren. Lokale regels hebben betrekking op handelingen die door de gemeente aan banden zijn gelegd. Ook kan worden gedacht aan regels voor het aanvragen van vergunningen c.q. gemeentelijke subsidies.

In de loop der jaren is het aantal regels gegroeid. Ook de gemeente 's-Hertogenbosch kent tegenwoordig een aanzienlijk aantal lokale regels. Op initiatief van de gemeenteraad is gestart met het doorlichten van deze gemeentelijke regelgeving op strijdigheid en/of overbodigheid. Want hoewel deze regels zo zorgvuldig mogelijk zijn opgesteld, kan in de praktijk blijken dat regels verouderd zijn, elkaar tegenspreken of misschien zelfs overbodig zijn. Bij het in kaart brengen van deze strijdigheden is het van belang ook uw ervaringen te horen. Wij nodigen u uit om 'knellende regels' te melden. Het kan immers zijn dat u in de praktijk tegen regels aanloopt die voor u problemen opleveren en, volgens u, in strijd zijn met andere regelgeving. Aan de hand van de melding gaan wij kijken of de 'knellende regels' kunnen worden opgelost. Er geldt slechts één spelregel: het moet gaan over een lokale regel! Klachten over provinciale en rijksregels worden niet in behandeling genomen omdat wij daar geen invloed op hebben.

U kunt 'knellende regels' melden via een Meldingsformulier (pdf) (7k)
U kunt het formulier ook afhalen bij de informatiebalie van het Stadskantoor. Het meldpunt is tot en met 1 april 2005 in de lucht.