Politie Gelderland-Midden

Barneveld;Politie houdt 7 mensen aan na vondst hennepplanten
Publicatiedatum: 27-10-2004

De politie in Barneveld (unit Noord) heeft dinsdag 26 oktober in een woning in Barneveld 6 mensen aangehouden. De vijf mannen en één vrouw komen uit Barneveld en Wapenveld. Het gezelschap, in leeftijd variërend van 16 tot 44 jaar, was bezig met het knippen van (de toppen van) geoogste hennepplanten.

In verband met deze vondst is de politie ook een woning in Voorthuizen binnen gegaan. Daar trof de politie niet alleen een zevende verdachte aan (een 61-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats), maar ook een recent geoogste hennepplantage. De toppen van de planten lagen nog te drogen. In de woning werd illegaal electriciteit afgetapt, zodat het energiebedrijf ter plaatse is geweest om de electriciteit af te sluiten. Overigens kan de bewoner van dit pand ook een naheffing van het energiebedrijf tegemoet zien.

Waarde
Alle apparatuur om een plantage in bedrijf te houden is door de politie in beslag genomen en vernietigd. Verder heeft de politie op beide adressen in totaal zo'n 7 kilo aan henneptoppen in beslag genomen. Gedroogd vertegenwoordigen deze een waarde van ongeveer 2270 euro per kilo. Drie verdachten zijn op woensdag 27 oktober in verzekering gesteld. De anderen zijn na verhoor in afwachting van de terechtzitting weer naar huis. Het onderzoek - dat overigens op gang is gekomen na een melding via Misdaad Anoniem - wordt de komende dagen voortgezet.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden, district West-Veluwe Vallei Harry Munniksma
0318 688221

---