Politie Zaanstreek-waterland


15:59 26-OKT-04
PURMEREND, MAMBOSTRAAT

Kinderleidster geslagen

Een 33-jarige vrouw uit Purmerend is door de politie aangehouden wegens mishandeling van een kinderleidster.
De 21-jarige kinderleidster uit Purmerend liep met een groepje kinderen in de leeftijd van vier tot tien jaar over het trottoir. Op het trottoir stond een auto stil waardoor het groepje kinderen over de rijbaan moest lopen. De leidster plaatste een opmerking hierover naar de bestuurster. Verderop reed deze bestuurster voorbij, stapte uit, en begon tegen de leidster te schreeuwen. Vervolgens zou zij de jongere vrouw meerdere malen hebben geslagen en geschopt. Omdat het kenteken van haar auto was opgenomen kon de politie de verdachte even later in haar woning aanhouden.

18:26 26:OKT-04
ZAANDAM, SYMON SPIERSWEG

Winkeldief knoeit met barcode

De politie heeft een 40-jarige Purmerender ingesloten omdat hij verdacht wordt van oplichting. De man werd door personeel van een bouwmarkt aangehouden. Er was gezien dat de man geknoeid had met een barcode. Hierdoor rekende hij bij de kassa een veel lagere prijs voor het artikel af. De politie onderzoekt of de man van meer soortgelijke diefstallen heeft gepleegd. De verdachte is in verzekering gesteld.

19:49 26-OKT-04
ZAANDAM, HOGENDIJK
Mannen mishandelen bareigenaar
De politie heeft twee 39-jarige Zaandammers en een 43-jarige Krommenieër aangehouden voor openlijke geweldpleging en mishandeling. De mannen hebben een bareigenaar in zijn café vermoedelijk met glazen bekogeld en met barkrukken geslagen. De verdachten zijn al eerder op de avond in het café geweest maar werden met zachte drang verwijderd omdat zij wat vervelend werden.
De politie heeft de verdachten ingesloten en in verzekering gesteld.

17:57 26-OKT-04
ZAANDAM, ZILVERPADSTEEG
Plakker aangehouden
Een medewerker van een beveiligingsbedrijf heeft een 45-jarige Amsterdammer aangehouden die zeven posters op een muur had geplakt. De politie heeft de man meegenomen en na verhoor met een bekeuring heengezonden.

09:29 27-OKT-04
WORMERVEER, WANDELWEG
Brand in snackbar
De politie heeft de Wandelweg enige tijd afgesloten door een brand bij een snackbar. De snackbarmedewerker kwam tot de ontdekking dat de vlam in de frituurpannen was geslagen. Door het deksel direct over het vuur te schuiven kon de brand in de pannen worden gedoofd. De vlammen hadden echter hun weg door het rookkanaal van de afzuiging gevonden en kwamen later door het dak. Buurtbewoners zijn onmiddellijk te hulp geschoten en hebben de brand geblust. Hierbij heeft één bewoner zoveel rook ingeademd dat de ambulance hem heeft meegenomen naar het ziekenhuis.
De brandweer gaf om ongeveer 10 uur het sein 'brand meester' en om 11 uur werd de Wandelweg weer door de politie vrij gegeven voor het verkeer. Het verkeer heeft gedurende de afsluiting vertraging ondervonden doordat er moest worden omgereden via de Zaanweg en Zuideinde.


16:33 26-OKT-04
WORMER, RIGASTRAAT
Vrouw gewond na aanrijding met motorrijder
Een 14-jarig meisje uit Wormer is aangereden door een 23-jarige plaatsgenoot op een motorfiets. De motorrijder zou bij het inhalen van een auto een vluchtheuvel links gepasseerd hebben. Het meisje reed voor hem en hij wilde haar inhalen toen zij juist linksaf de Waterzolder op wilde rijden. Beiden kwamen ten val. Het meisje liep kneuzingen en vermoedelijk een lichte hersenschudding op. De fiets en motorfiets zijn beschadigd.

06:25 27-OKT-04
ASSENDELFT, COMMUNICATIEWEG OOST
Vrouw gewond na aanrijding
Een 52-jarige man uit Heemskerk was betrokken bij een aanrijding waarbij een 31-jarige plaatsgenote gewond raakte. De man kwam met zijn bestelauto bij de kruising met de Provincialeweg Purmerend-Buitenhuizen en wilde deze oprijden. Hierbij zag hij de vrouw die op de fiets over het fietspad van deze weg reed over het hoofd en reed tegen haar aan. De vrouw is, per ambulance, met onbekend beenletsel naar het ziekenhuis vervoerd.


---- --