Politie Drenthe

Veel automobilisten zonder gordel

Assen 27-10-2004 - Agenten van verkeershandhaving Boetegeld = Sneu Geld hebben dinsdag bij gordelcontroles op diverse plaatsen in Assen 84 automobilisten geverbaliseerd omdat ze zonder de verplichte autogordel achter het stuur zaten.

De controles zijn gehouden op de Europaweg Zuid,de Balkenweg, de Sacharovweg, de Rolderhoofdweg en op Peeloo. De meeste overtreders (33) liepen tegen de lamp op de Rolderhoofdweg.

Gordelcontrole

Minder letsel
Veel automobilisten vragen zich af waarom het dragen van een autogordel voor de overheid verplicht gesteld is. Onderzoek heeft uitgewezen dat het dragen van de autogordel 40 procent minder kans op ernstig letsel oplevert als u betrokken raakt bij een verkeersongeval. Twintig kilometer per uur lijkt niet hard, maar is bij een botsing al voldoende om kinderen die achterin geen gordel dragen tegen de voorruit te laten vliegen. En bij vijftig kilometer per uur is de klap te vergelijken met een sprong van de hoge duikplank in een zwembad zonder water.

Gewoon doen
Alle reden om er een gewoonte van te maken om niet eerder weg te rijden dan dat de gordel vast zit. Het kost een paar seconden maar voorkomt ernstig letsel of erger.

Naast bekeuringen voor het niet dragen van de verplichte autogordel werd nog geschreven voor een defecte of onjuiste losbreekreminrichting, een verlopen APK en het niet handsfree bellen met de mobiele telefoon tijdens het rijden.

Controles komende week
Bij Boetegeld = Sneu Geld staan de komende week de volgende controles op de rol:

Vrijdag 29 oktober staat de radarauto op de Hondsrugweg, de Boslaan en de Rondweg in Emmen.
Zaterdag 30 oktober rijdt de Video surveillance auto in de provincie. Zondag 31 oktober is er een radar snelheidscontrole op de N919 tussen Huis ter Heide en Veenhuizen.
Maandag 1 november staat er een radarauto op de Carstenstraat, de Boekkweitlaan en Het Haagje in Hoogeveen.
Dinsdag 2 november wordt er op snelheid gecontroleerd op de N37 bij Holsloot en op de N48 tussen Hoogeveen en Zuidwolde. Woensdag 3 november is er s middags s avonds een snelheidscontrole op de N34 tussen Holsloot en Gieten en op de N34 tussen Gieten en de Punt.
Donderdag 4 november is er s middags en s avonds een snelheidscontrole op de A28 tussen Assen en de Punt.

Boetegeld = Sneu Geld Voorkom dat u moet betalen.

Surf ook eens naar www.daarkunjemeethuiskomen.nl