WETEN WEEK 2004


Amsterdam, 27 oktober 2004

WetenWeek ook in 2004 weer groot succes!

De WetenWeek trok weer meer bezoekers dan in voorgaande jaren. Ruim 239.000 bezoekers bezochten dit jaar de 400 activiteiten die in het teken stonden van wetenschap en techniek. Dit werd vanmiddag bekend gemaakt tijdens de afsluitende activiteit in Naturalis. Het grote aantal bezoekers betekent een relatieve stijging van meer dan 30% ten opzichte van 2003.

Afsluiting in het teken van magnetisme
De 19e editie van de WetenWeek, die van 20 t/m 27 oktober plaatsvond, werd afgelopen middag afgesloten in museum Naturalis (Leiden). De afsluiting stond geheel in het teken van magnetisme met kindercolleges en het bouwen van Geomag-bouwwerken.

Magnetische bouwen met Geomag
Het magnetisch bouwspel Geomag verovert op dit moment de wereld als dé nieuwe spelsensatie. De Italiaanse ontwerper Claudio Vincentelli ontwierp dit spel dat bestaat uit transparante, gekleurde, geometrische vormen en magnetische staafjes. Een professionele Geomagbouwer had in het atelier een bouwwerk gemaakt om te laten zien wat er allemaal mogelijk is met Geomag. Alle aanwezigen konden in Naturalis een poging wagen om dit te evenaren en mooie prijzen te winnen.

Kindercollege over magnetisme
Daarnaast volgden kinderen een speciaal college over magnetisme met allerlei spannende experimenten. Het kindercollege werd verzorgd door drs. Nang Arsala, docent Natuurkundedidactiek aan de Universiteit Leiden.

WetenWeek
De WetenWeek is een jaarlijks terugkerend evenement dat georganiseerd wordt door Stichting Weten. De WetenWeek is inmiddels uitgegroeid tot hét landelijke evenement dat kennisinstellingen, bedrijven en het Nederlandse publiek bij elkaar brengt om de interactie tussen wetenschap en maatschappij te vergroten. Dit jaar konden jong en oud op ruim 140 locaties in het hele land terecht bij ruim 400 bijzondere acitiviteiten om kennis te maken met de fascinerende wereld van wetenschap en techniek. Alle activiteiten stonden in het teken van het thema 'Gebruik je hersens!'.

De WetenWeek 2004 werd mogelijk gemaakt door KNAW, NWO, Z@ppelin, Discovery Channel en de Volkskrant.