CNV BEDRIJVENBOND

CNV: Meer dan 20.000 actievoerders metaal

Rond 15.30 uur telden de bonden in totaal meer dan 20.000 actievoerders in de metaal- en elektrotechnische industrie en de metaal en technische bedrijfstakken. De acties, variërend van werkonderbrekingen van een uur tot 24-uursstakingen, werden gevoerd bij 200 bedrijven.

De acties zijn in alle gevallen ordelijk verlopen, zonder wanklanken. De omvang van het aantal actievoerders overtreft de verwachting van CNV Metaal en elektro verre. Ook bij Corus en omliggende bedrijven was de opkomst hoog. Bij Corus zei voorzitter Jaap Jongejan van de CNV BedrijvenBond 'dat het beleid van de regering moet veranderen. Is het niet linksom, dan rechtsom. Als we nu doorstrijden, wordt het in ieder geval beter dan wat het kabinet nu voorstelt.'
De bond hoopt dat de omvang van de acties de overheid en ook de werkgevers een zet geeft in de richting van het afsluiten van een fatsoenlijk akkoord, waarmee dan het huidige vernielzuchtige overheidsbeleid van de baan is.

Krokodillentranen
Overigens vindt CNV Metaal en elektro wel dat werkgeversvoorzitter Kraaijeveld van de FME-CWM krokodillentranen stort, omdat ook in zijn sector acties worden gevoerd. Hij gebruikt als argument dat bonden en FME het eens zijn over een goed pensioenstelsel. Dat is op zich waar, maar de FME-CWM wilde in de cao-onderhandelingen niet praten over de negatieve gevolgen voor de premiehoogte, over verslechteringen in de WAO en WW, om over verslechtering van de Arbeidstijdenwet en de Arbowet maar te zwijgen.

Voor nadere informatie
Jan Immerzeel (persvoorlichting), tel.: 06 - 22 39 30 12

27 okt 04 15:56