Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


27 oktober 2004


APELDOORN - Aanwijzingen verkeerd begrepen


Een 86-jarige automobiliste uit Apeldoorn heeft dinsdagmiddag (26/10) op de parkeerplaats aan het Ordenplein een auto aangereden en armgebaren van de 40-jarige eigenaar verkeerd begrepen. De vrouw reed rond 16.15 uur achteruit en reed tegen de auto van haar plaatsgenoot aan. De man maakte met armgebaren duidelijk dat zij moest stoppen maar de vrouw dacht dat de man bedoelde: ''niets aan de hand, rijd maar door''. Beide auto's liepen lichte schade op.


APELDOORN - Fietsster gewond door aanrijding


Een 59-jarige fietsster uit Apeldoorn raakte dinsdagmorgen (26/10) op de Koninginnelaan gewond door aanrijding met een 57-jarige plaatsgenote op een fiets. De 57-jarige raakte rond 10.40 uur verblind door de zon en zag de andere fietsster niet. Een aanrijding was het gevolg. Een ambulance bracht de 59-jarige fietsster met diverse kneuzingen naar het Lukasziekenhuis.


APELDOORN - Automobilist onder invloed


De politie heeft dinsdagmiddag op de Amersfoortseweg een 42-jarige automobilist uit Bemmel aangehouden die onder invloed van alcohol reed. De politie controleerde de man rond 14.15 uur en constateerde dat hij te veel gedronken had. De man blies op het politiebureau een promillage van 0,8. De politie maakte proces-verbaal op en gaf de man een rijverbod van twee uur.


APELDOORN - Winkeldief aangehouden


De politie heeft dinsdagmiddag in een supermarkt aan de Hofstraat een 34-jarige Apeldoorner aangehouden die een slaatje had gestolen. Personeel betrapte rond 12.30 uur de winkeldief en waarschuwde de politie die de man aanhield, overbracht naar het politie-bureau en hem een dagvaarding voor de rechter overhandigde.


APELDOORN - 24 bestuurders in de fout


Bij diverse verkeerscontroles gingen dinsdagmiddag in totaal 24 bestuurders in de fout. De politie controleerde op de Ugchelseweg, de Hoenderparkweg en op de Armhemseweg. Veertien bestuurders van motorvoertuigen overschreden de maximumsnelheid, acht automobilisten droegen geen gordel, één bromfietsbestuurder reed over het fietspad en één bestuurder kon geen rijbewijs tonen.


APELDOORN - Zes fietsers rijden zonder verlichting


De politie heeft dinsdagavond (26/10) tijdens een verlichtingscontrole op diverse locaties in totaal zes fietsers een boete gegeven voor het rijden zonder verlichting. De controle werd gehouden op de Laan van Maten, de Imkersdreef en op De Voorwaarts.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58



---- --