Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


27 oktober 2004


Zutphen - meisje geschept op rotonde


Dinsdag (26/10) vond rond 15.35 uur een aanrijding plaats op de rotonde aan de Beethovenstraat / Emmerikseweg. Een 24 jarige automobilist uit Zutphen reed over de Beethovenstraat en wilde op de rotonde de Emmikseweg oprijden. Hij gaf hierbij geen voorrang aan een 16 jarige fietsster uit Zutphen en het meisje werd geschept. Het meisje bleef ongedeerd, maar ging voor onderzoek naar het ziekenhuis.


Zutphen - Winkeldiefstal


Een 17 jarige jongen uit Voorst werd dinsdagmiddag (26/10) in een supermarkt aan de Jan Vermeerstraat betrapt. Hij wilde twee pakjes sigaretten wegnemen zonder te betalen. Op het politiebureau bekende de jongen de diefstal. Omdat de jongen een veelpleger is, werd hij ingesloten.


Twello - 19 bestuurders te hard


De politie heeft dinsdagmorgen bij een controle op de Leigraaf 9 bestuurders betrapt op te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 80 km. Er is hier 50 km toegestaan.
Bij controle op de Molenallee in Wilp reden dinsdagmiddag 10 bestuurders harder dan de toegestane 30 km. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 56 km.


Lochem - Aanhangwagen te zwaar beladen


De politie heeft dinsdag een 61 jarige Lochemmer bekeurd. De man reed op de Tramstraat in een auto met daarachter een aanhangwagen. De aanhangwagen was geladen met hout en bleek 170 kg te zwaar beladen. Toegestaan is 450 kg. De man kan een boete tegemoet zien van E 190,-.


Zutphen - politie zoekt getuigen mishandeling


De politie Zutphen stelt een onderzoek in naar aanleiding van een aangifte van mishandeling tussen twee echtelieden. In dit onderzoek is de 25-jarige man als verdachte aangehouden. De vrouw deed op zondag 24 oktober 2004 aangifte, in verband met mishandeling in huiselijke kring. Daarbij zou zij diverse malen mishandeld zijn door haar partner.


Mogelijk hebben deze mishandelingen ook plaatsgevonden op zaterdag 23 oktober 2004, tussen 22.30 uur en 24.00 uur, op de route Buitensingel, Emmerikseweg, Laan naar Eme, Bronsbergenweg en de Moesmate te Zutphen, terwijl betrokkenen daar in een rode auto reden.


De politie zoekt getuigen die op deze route hebben gereden en bijzonderheden hebben gezien, die in verband gebracht kunnen worden gebracht met dit onderzoek.


Getuigen kunnen contact opnemen met de politie Zutphen via 0900 - 8844.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichting

055 - 548 60 52

Anton de Ronde



---- --