Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


27 oktober 2004


Putten- beroving pizzakoerier


De politie stelt een onderzoek in naar de beroving van een 17-jarige pizzakoerier in Putten. De jongeman was omstreeks 19.55 uur met zijn bestelling op de brommer naar een adres aan de Sprielderweg gegaan. Toen hij hier kwam bleek alles in de woning donker en kwam er plotseling een man uit de voortuin tevoorschijn. Deze bedreigde hem en de jongen moest zijn portemonnee afgeven. Hierna verdween de onbekende jongeman in het donker. Hij was ongeveer 20- 25 jaar, licht getint uiterlijk en droeg een spijkerbroek, zwart lederen jas en een muts. De politie vraagt getuigen om contact op te nemen via 0900- 8844.


Harderwijk - brandweer en politie in actie na gaslucht in flat.
Beide hulpverleningsdiensten zijn afgelopen nacht even na 00.25 uur in actie gekomen nadat een melder aan de Hofdijkstraat kennis had gegeven dat hij een sterke gaslucht in het portiek van zijn flat rook. De brandweer ging met twee brandweerwagens en meetapparatuur naar de flat en ook de politie werd gewaarschuwd. Al snel werd duidelijk, dat het niet om gas, maar om een benzinelucht ging.
De brandweer heeft diverse flatbewoners uit bed moeten bellen om in hun kelderbox te kijken. Na enig speurwerk werd de veroorzaker gevonden: in één van de kelderboxen bleek de tank van een spartamet te zijn leeggelopen. De brandweer heeft de ruimten geventileerd waarna iedereen weer gerust gesteld naar bed kon.


Harderwijk - medicijnen verloren.

Op dinsdag (26-10) heeft iemand op de route van de binnenstad naar de schrijverswijk (omgeving Alberdingk Thijmlaan) medicijnen verloren. Dit moet gebeurd zijn tussen
12.00-14.15 uur. Het betreft 7 zakjes à 75 mg Methadon. Bij het gebruik door kinderen kan dit gevaar voor de gezondheid opleveren. Bij aantreffen gaarne contact opnemen met de
politie via telefoonnummer 0900 8844.


Vaassen - vandalisme.

De politie stelt een onderzoek in naar vandalistische gedragingen die op maandag (25-10)
rond 19.30 uur aan de Emsterweg gepleegd werden. Onbekenden hebben een paar blikken verf tot ontploffing gebracht in een bushokje waardoor er niet alleen brand ontstond in het bushokje, maar eveneens brand nabij een in de buurt staande woning. Een passerende automobilist reageerde alert en wist de brand te blussen met een emmer water. Er ontstond een forse schade aan het bushokje.
Getuigen wordt verzocht te reageren via telefoonnummer 0900 8844.


Nunspeet - fietsverlichting niet in orde.

Dinsdag (26-10) bleek bij een controle in de ochtenduren op de F.A. Molijnlaan, dat de fiets- verlichting van 6 scholieren niet in orde was. De fietsers kregen een bekeuring van E 25,- Daarnaast kregen in totaal nog 22 bestuurders een bekeuring voor:
Spoorlaan - het tegen de verkeersrichting inrijden van een eenrichtingsweg (3x)
Jan Topweg, in de omgeving van de basisschool - het niet dragen van de autogordel (3x)
Oenenburgerweg - het niet dragen van de gordel (4x)
Bovenweg in Doornspijk - het niet dragen van een gordel (11x) en het niet handsfree
bellen (1x).


Vaassen - drankrijder betrapt.

Een 34-jarige automobilist uit Emst bleek op woensdag (27-10), rond 02.20 uur bij een politiecontrole op de Geerstraat onder invloed van alcohol. De man blies een promillage
van 0,6. Hij kreeg rijverbod van 1 uur opgelegd en een boete uitgereikt.


Wezep - brand in auto.

Op dinsdag (26-10) ontstond er rond 09.00 uur op de A28 brand in de auto van een 43-jarige
automobilist uit Hardinxveld Giessendam. Door een lekke versnellingsbak was er olie op de uitlaat gelekt en is de olie gaan branden. De ontstane brand werd snel geblust door een medewerker van de ANWB.


Nunspeet - vaatwassers gestolen.

Op dinsdag (26-10) vond er rond 16.00 uur een diefstal uit een bedrijf aan de Galvaniweg
plaats. De daders reden hun auto tot aan de niet afgesloten magazijndeur en hebben vervolgens drie vaatwassers van het merk Bosch ingeladen. Ter plaatse werden twee
mannen gesignaleerd met wit/beige auto. De politie heeft de zaak in onderzoek.


Nunspeet - Troelstralaan.

De politie heeft in de ochtenduren van dinsdag (26-10) de fietsen gecontroleerd van de leerlingen groep 3 t/m 8 van de Petraschool aan de Troelstralaan. Dit gebeurde samen de verkeersouders en fietsenhandel Mooiweer. Van de 84 fietsen kregen 56 de OK-sticker van 3VO. De mankementen van de overige 28 fietsen varieerden van defecte verlichting, losse handvatten, het ontbreken van reflectie alsmede slechte cq niet werkende remmen.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 548 6052



---- --