Nieuw-Vlaamse Alliantie


Kandidaat VLD-voorzitter geeft N-VA gelijk (27/10/04)

Bart De Wever is verheugd over de grote eensgezindheid die bij de Vlaamse partijen bestaat over de splitsing van Brussel Halle Vilvoorde. Deze eensgezindheid bleek al uit het actualiteitsdebat in het Vlaams parlement, en blijkt nu weer uit het interview met Hugo Coveliers (kandidaat-voorzitter VLD) in het weekblad Knack. Hugo Coveliers herhaalt opnieuw dat er voor de splitsing van BHV geen prijs kan betaald worden. Hij zegt letterlijk We moeten onze Franstalige collegas duidelijk maken dat we al genoeg hebben betaald.

Hij gaat zelfs nog een stapje verder en waarschuwt de Franstaligen dat ze best niet zonder meer non zeggen, als ze niet willen dat we beginnen aan de voorbereidingvaneenTsjechischscenario.Enzelfs dat zou volgens Hugo Coveliers geen ramp zijn. De Tsjechen en Slowaken zijn uit elkaar gegaan als twee gelukkige volkeren.

De N-VA neemt tevreden akte van deze duidelijke uitspraken en rekent op de democratische Vlaamse meerderheid om de splitsing van Brussel Halle Vilvoorde te realiseren.

Auteur:
Algemeen voorzitter
Bart De Wever

Meer informatie:
Contactpersoon: Piet De Bruyn, woordvoerder
Telefoon: 02 219 49 30
Fax: 02 217 35 10
E-post: piet.debruyn@n-va.be
Url: www.n-va.be