Persberichten woensdag

's-Hertogenbosch 27-10-2004

MAN AANGEHOUDEN

's-Hertogenbosch - Dinsdagmiddag is een 24-jarige man uit Vught aangehouden toen hij aan het politiebureau in 's-Hertogenbosch kwam. De man bleek nog totaal 2564,17 aan boetes te moeten betalen. Nadat de man het bedrag had betaald is hij heengezonden.

KINDJE AANGEREDEN

Rosmalen - Dinsdagmiddag is een 3-jarig jongentje uit Rosmalen licht gewond geraakt bij een ongeval. Het jongentje liep samen met zijn moeder over de Dorpsstraat in Rosmalen. Op die straat werd het kind aangereden door een auto, bestuurd door een 24-jarige man uit Rosmalen. Het kind raakte hierbij licht gewond. De man uit Rosmalen reed met zijn auto in strijd met een gesloten verklaring.

MAN AANGEHOUDEN VOOR DIEFSTAL FIETS

's-Hertogenbosch - Dinsdagmiddag werd door getuigen gezien dat een man bezig was op het Stationsplein in 's-Hertogenbosch met het doorzagen van een fietsslot. Ter plaatse werd de man, 47-jaar en afkomstig uit 's-Hertogenbosch, aangehouden. De man gaf toe bezig te zijn met het weghalen van de fiets. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is hij heengezonden.

MOTORRIJDER GEWOND BIJ ONGEVAL

's-Hertogenbosch - Dinsdagavond is een 32-jarige man uit 's-Hertogenbosch bij een ongeval gewond geraakt. De man reed met zijn motor over de Graafseweg in de richting van de van Grobbendoncklaan in 's-Hertogenbosch. Vanuit tegenovergestelde richting kwam een auto bestuurd door een 51-jarige man uit 's-Hertogenbosch. Deze laatste wilde linksaf de Wilgenstraat in rijden. Bij het linksaf rijden kwam de auto in aanrijding met de motorrijder, die juist een auto wilde inhalen, die door de 51-jarige man was doorgelaten. De motorrijder liep verschillende botbreuken op en een hersenschudding. Hij is overgebracht naar een ziekenhuis in 's-Hertogenbosch.

SNELHEIDSCONTROLE, RIJBEWIJZEN INGEVORDERD

's-Hertogenbosch - Dinsdagavond is op de Bruistensingel in 's-Hertogenbosch een snelheidscontrole gehouden. Op deze weg, waar 50 km/u gereden mag worden, werden 20 bestuurders bekeurd. De hoogst gemeten snelheid was 113 km/u. Van vier automobilisten, twee mannen van 20 en 25 jaar uit 's-Hertogenbosch, een van 21 jaar uit Rosmalen een van 28 jaar uit Tilburg, werd het rijbewijs ingevorderd omdat ze meer dan 50 kilometer per uur te hard reden.

TE VEEL GEDRONKEN

's-Hertogenbosch - Dinsdagavond, rond 22.30 uur, werd op de Zandzuigerstraat in 's-Hertogenbosch een 23-jarige man uit die plaats bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg de man ook een rijverbod van 6 uur en werd zijn rijbewijs ingevorderd. Ook zal de man de Educatieve Maatregel Alcohol (EMA) moeten volgen. Deze meerdaagse cursus kost 506,46 en moet door de overtreder zelf worden betaald.
---
In de nacht van dinsdag op woensdag, even na 04.00 uur, werd op de Piano in 's-Hertogenbosch een 46-jarige man uit plaats bekeurd. Ook hij reed met een auto terwijl hij te vele gedronken had. Naast de bekeuring kreeg de man ook een rijverbod van 8 uur en werd zijn rijbewijs ingevorderd. Ook deze man zal de Educatieve Maatregel Alcohol (EMA) moeten volgen.

GLAASJE OP

Drunen - In de nacht van dinsdag op woensdag, even voor 01.00 uur, werd op de Churchillstraat in Drunen een 19-jarige man uit Drunen bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg de man ook een rijverbod van 3 uur.

MAN AANGEHOUDEN MET WAPEN

's-Hertogenbosch - Woensdagmorgen is een 33-jarige man uit Goirle aangehouden. Bij de toegangscontrole van het paleis van justitie aan de Leeghwaterlaan in 's-Hertogenbosch bleek de man in het bezit te zijn van een boksbeugel. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is hij heengezonden.

MANNEN AANGEHOUDEN MET DRUGS

's-Hertogenbosch - Woensdagmorgen zijn drie mannen, 18 jaar uit Veldhoven en 15 en 22 jaar man uit 's-Hertogenbosch, aangehouden. De mannen worden ervan verdacht drugs te dealen op het Stationsplein in 's-Hertogenbosch. Bij hunaanhouding had hij 11 verpakkingen harddrugs in hun bezit.

GORDELCONTROLE

Schijndel - Dinsdag is een autogordelcontrole gehouden op de Deken Baekersstraat in Schijndel. Bij die controle zijn 10 automobilisten bekeurd omdat ze hen autogordel niet om hadden.

TE VEEL GEDRONKEN

Boxtel - In de nacht van dinsdag op woensdag, even voor 04.30 uur, is op de Markt in Boxtel een 21-jarige vrouw uit die plaats bekeurd. Zij bleek met een auto te rijden terwijl ze te veel gedronken had. De vrouw kreeg naast de bekeuring een rijverbod van 8 uur en haar rijbewijs werd ingevorderd. Ook zal ze de Educatieve Maatregel Alcohol (EMA) moeten volgen. Deze meerdaagse cursus kost 506,46 en moet door de overtreder zelf worden betaald.

GORDELCONTROLE

Boxtel - Woensdagmorgen is op de Bosscheweg in Boxtel een autogordelcontrole gehouden. Vier automobilisten werden bekeurd omdat ze hun gordel niet om hadden. Een automobilist werd bekeurd voor het niet handsfree bellen.

HUISELIJK GEWELD

Uden De politie heeft dinsdagavond een 36-jarige Udenaar aangehouden op de Wijsthoek in zijn woonplaats. Hij wordt er van verdacht even daarvoor zijn 29-jarige ex mishandeld en bedreigd te hebben. De man is inverzekeringgesteld.

MAN MOET NOG ZITTEN

Uden Op het politiebureau in Uden heeft de politie dinsdagavond een 21-jarige Udenaar aangehouden. De man had nog 257 dagen gevangenisstraf openstaan. Hij is ingesloten.

AUTO GESTOLEN

Uden - Vanaf de nieuwe Markt hebben onbekenden dinsdag een groen Audi A4 weggenomen. De auto was voorzien van het kenteken ZG-FZ-76.

MAN AANGEHOUDEN VOOR BEDREIGING

Heesch Een 21-jarige man uit Spijkenisse is dinsdagavond aangehouden in een eetgelegenheid op het Stationsplein in Heesch. De man had daar zojuist een 20-jarige vrouw uit Huize bedreigd. De verdachte werd te kennen gegeven dat hij in de gelegenheid niet mocht telefoneren. Daarop uitte hij de bedreigingen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

VROUW RAAKT GEWOND BIJ AANRIJDING

Oss Een 60-jarige Osse automobiliste is dinsdagavond gewond geraakt bij een aanrijding op de Hertogensingel in Oss. Een 28-jarige automobilist met de Poolse nationaliteit verliet de oprit van een benzinestation om de Hertogensingel op te gaan en verleende daarbij geen voorrang aan het slachtoffer. De vrouw klaagde over nek- en rugklachten.

AUTO GESTOLEN

Oss - Woensdagmorgen is vanaf de Raadhuishof in Oss een donkerrode Mitsubishi L400 bestelbus gestolen. Het kenteken van de auto is 29-VB-XZ.

MAN FIETST OP GESTOLEN FIETS

Sambeek De politie heeft dinsdagavond een 19-jarige inwoner van Sambeek aangehouden op de Grotestraat in die plaats. Hij reed op een gestolen fiets. De fiets is in beslaggenomen en de man is ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

AUTOGORDELCONTROLE

Boxmeer - Woensdagmiddag is op de Beugenseweg in Boxmeer een autogordelcontrole gehouden. Bij deze controle zijn 15 personen bekeurd omdat ze hun autogordel niet om hadden.