Provincie Zeeland


Geluidzonering industrieterrein Vlissingen-Oost

De provincie houdt in samenwerking met Zeeland Seaports en de gemeenten Middelburg en Borsele, 3 inloop-bijeenkomsten in november in Borssele, Nieuwdorp en Nieuw- en Sint Joosland over Geluidzonering industrieterrein Vlissingen-Oost.

De provincie heeft samen met Zeeland Seaports een akoestisch adviesbureau laten onderzoeken of bedrijven nog nieuwe geluidsbesparende maatregelen kunnen nemen. Volgens het onderzoek is de oplossing het verruimen van de geluidzone. Op deze manier kunnen bestaande bedrijven zich uitbreiden en nieuwe bedrijven zich vestigen. Uit het onderzoek blijkt dat een optimale geluidzone ontstaat als die zone ter hoogte van de kernen Borssele en Nieuwdorp wordt verruimd. Ter hoogte van de kern Nieuw- en Sint Joosland kan de geluidzone worden verkleind. Verruiming of verkleining van een geluidzone is alleen mogelijk door het wijzigen van een bestemmingsplan, waarvoor de gemeenten verantwoordelijk zijn.
Een onderzoeksbureau gaat starten met het geluid(maatregelen)onderzoek bij woningen in de diverse kernen. Adressen zijn bekend. De resultaten van dit onderzoek en met name per woning de eventueel benodigde maatregelen moeten worden doorgenomen met de betreffende bewoners

De bijeenkomsten worden op de volgende data gehouden van 19.00 tot 22.00 uur:

* 1 november 2004: voor de kernen Borssele en s Heerenhoek in Dorpshuis Vijverzicht (Plein 3) te Borssele
* 2 november 2004:voor de kern Nieuwdorp in Verenigingsgebouw Ammekore (Hertenweg 2) te Nieuwdorp

* 11 november 2004:voor de kern Nieuw- en Sint Joosland in Theater De Wegwijzer (Molenweg 25) te Nieuw- en Sint Joosland.

Tijdens de inloop-bijeenkomsten in Borssele en Nieuwdorp wordt centraal ieder uur algemene uitleg gegeven over het project. In Nieuw- en Sint Joosland wordt er alleen om 19.15 uur een algemene uitleg gegeven.
Iedereen kan vragen stellen aan de aanwezige bestuurders en ambtenaren van de provincie en de desbetreffende gemeenten en medewerker(s) van Zeeland Seaports.

Schriftelijke informatie wordt die avonden (gratis) ter beschikking gesteld. Het akoestisch rapport kost 30,; dit rapport kan besteld worden via een in te vullen kaart ter plaatse.

27 oktober 2004, B. van Klinken, tel. 0118-631351, Nr. 104/04