Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Rijke geschiedenis en culturele schatten bijeengebracht in georganiseerde tour

Aruba Legacy Downtown Walking Tour: boeiende tocht langs culturele bezienswaardigheden

Aruba, 16 oktober 2004 - Vanaf begin oktober is Aruba een boeiende culturele activiteit rijker. De Aruba Legacy Downtown Walking Tour is een nieuw samenwerkingsverband tussen De Palm Tours Company en het Fort Zoutman Historisch Museum en biedt een fascinerende rondreis langs de culturele bezienswaardigheden van Aruba. De tour brengt de rijke geschiedenis en culturele schatten uit het verleden en heden bijeen in een georganiseerde tour. Voor de deelnemers is de Aruba Legacy Downtown Walking Tour een onvergetelijke ervaring.

De Aruba Legacy Downtown Walking Tour start bij het Archeologisch museum. Hier worden onder meer de klederdracht en tradities van de inheemse indianen getoond. Bovendien worden verschillende grote aardewerken potten tentoongesteld waarin zich overblijfselen van Aruba's eerste inwoners bevinden. De tour wordt vervolgd in het Muntenmuseum, waar de bezoeker aan de hand van een muntendeskundige wordt meegenomen op een boeiende tijdsreis door de ontstaansgeschiedenis van Aruba. De monetaire ontwikkeling van het eiland levert niet alleen een prachtige muntencollectie op, maar geeft bovendien inzicht in de evolutie van de Arubaanse economie en haar geld.

Originele outfits
Na het bezoek aan het Muntenmuseum begint de eigenlijke wandelroute. Een Arubaanse gids geeft uitleg en informatie over de gebouwen langs de route en over de cultuur en geschiedenis van Aruba. Heel bijzonder is dat de gidsen zijn gekleed in typisch Arubaanse kleding. De mannelijke gidsen dragen een 'cashaca' met 'cutisa', een vroege versie van onze hedendaagse schoenen, gemaakt van oude banden en leer. De 'sincuri-hoed' maakt het geheel in stijl af. Vrouwelijke gidsen zijn gekleed in 'saya and jacky', een lange rok met een jasje en dragen een zakdoek op het hoofd, wat in vroegere tijden gold als een teken van respect.

Unieke beleving
Het volgende onderdeel van de tour is Experience Aruba Panorama, een spectaculaire panoramische film over de geschiedenis, cultuur en bezienswaardigheden van Aruba. Een unieke beleving in de Cariben, onder meer door het indrukwekkende surround-geluid. De tour wordt vervolgd langs verschillende overheids- en parlementsgebouwen naar het Fort Zoutman, de Willem III Toren en het Historisch museum van Aruba, met een fascinerende collectie gebruiksartikelen uit de vroegste periode van het eiland tot het heden.

De tour eindigt bij de Access Art Gallery. Op de weg hiernaartoe wordt uitleg gegeven over het stadshuis, het oude Dr. Eloy Arendshuis en over het KOK Opticagebouw. De galerie is een grote aanwinst voor alle kunstliefhebbers op het eiland en voorziet in eigentijdse kunst van zowel locale als regionale kunstenaars.

Over Aruba
Aruba, met een oppervlakte van 184 km2, ligt in het Nederlands Caribische gebied, ± 25 km voor de kust van Zuid-Amerika. Aruba telt ongeveer 97.000 inwoners. Het eiland ligt buiten de orkaanzone en heeft een droog klimaat. Dankzij de verkoelende passaatwind heeft Aruba zowel in de zomer als in de winter een aangename temperatuur die dag en nacht rond de 28°C schommelt. Het eiland beschikt over een breed aanbod van toeristische voorzieningen van 5-sterrenkwaliteit en over een betoverende natuur. Aruba vormt een zelfstandig onderdeel binnen het Koninkrijk der Nederlanden en heeft sinds 1986 de Status Aparte. Nadere informatie over Aruba is ook te vinden op de website www.aruba.com.


- EINDE PERSBERICHT -

Voor meer informatie (