Altiris sluit derde kwartaal goed af

Culemborg, 27 oktober 2004 - Altiris Inc., (NASDAQ: ATRS) de snelgroeiende leverancier van oplossingen voor centraal beheer van desktops, notebooks, handhelds en servers, heeft over het derde kwartaal van 2004 prima resultaten geboekt.

Het bedrijf boekte een totale omzet van 40,7 miljoen dollar. Dit is een forse stijging vergeleken met hetzelfde kwartaal in 2003 toen Altiris een omzet van 25,4 miljoen noteerde. Het resultaat van dit kwartaal overtreft ook de omzet van 40 miljoen dollar die Altiris in het tweede kwartaal van dit jaar neerzette. De nettowinst over het derde kwartaal was 3,4 miljoen dollar, of 12 dollarcent per aandeel, inclusief $1,3 miljoen aan afschrijvingen op intellectueel kapitaal, $687.000 aan afschrijvingen op immateriële goederen en $153.000 in aandelencompensatie. Dit vergeleken met de nettowinst van $3,8 miljoen, of 15 dollarcent per aandeel in het derde kwartaal van 2003 en een nettowinst van 3,7 miljoen dollar, of 13 dollarcent per aandeel zoals gerapporteerd in het tweede kwartaal van 2004.

Pro forma rapporteerde Altiris een nettowinst van 5,2 miljoen dollar, of 19 dollarcent per aandeel over het derde kwartaal exclusief de hiervoor genoemde kosten en een belastingtarief van 35%. Dit vergeleken met de pro forma netto winst van 3,5 miljoen dollar of 14 dollarcent per aandeel zoals gerapporteerd in het derde kwartaal van 2003 en een pro forma nettowinst van 5,4 miljoen dollar of 20 dollarcent per aandeel zoals gerapporteerd in het tweede kwartaal van 2004.

"De verkoopactiviteiten door onze resellers en system integrators zijn ook in het derde kwartaal erg succesvol geweest", vertelt Greg Butterfield, CEO van Altiris. "Ook ons contract met Fujitsu Siemens geeft aan dat we vooruitgang blijven boeken in onze OEM-relaties. De recente aankoop van BridgeWater Technologies completeert eerder aangekochte technologieën van Wise Solutions en FS Logic. Hierdoor worden we steeds meer een leverancier die het beheer van de volledige IT-infrastructuur aan kan."

Voor het vierde kwartaal geeft Butterfield aan nog betere resultaten te verwachten. "In het vierde kwartaal worden ook licenties van $1,5 miljoen, die door een systeemfout niet mee zijn genomen in het derde kwartaal, toegevoegd. Daarom verwachten we een sterker vierde kwartaal dat in lijn is met onze jaarverwachtingen."

Over Altiris
Altiris levert een volledige reeks op het web gebaseerde oplossingen voor centraal en eenvoudig beheer van desktops, notebooks, handhelds en servers gedurende de gehele IT-levenscyclus. De IT-levenscyclus strekt zich uit van de planning en het ontwerp van een infrastructuur, via beheer en operationele activiteiten tot en met upgrade of vervanging. Altiris biedt volledig geïntegreerde en complete oplossingen voor systeembeheer van client- en mobiele omgevingen, asset- en servermanagement. Altiris automatiseert en vereenvoudigt IT life cycle management, verlaagt de kosten en vermindert de complexiteit met een snelle terugverdientijd.