Gemeente Hilvarenbeek


Uit de collegebesluitenlijst van 26 oktober 2004 (27-10-2004)

Verkeersbesluit Holstraat
Kort geleden is de Holstraat in Hilvarenbeek opnieuw ingericht. Om de verkeersstroom zoveel mogelijk te beperken, is besloten de Holstraat en een gedeelte van de Voortsepad (vanaf Petershemstraat tot aan Holstraat) alleen open te stellen voor bestemmingsverkeer. Tijdens een informatieavond - die gehouden werd voor aanvang van de werkzaamheden
- is dit voorstel besproken met de bewoners.

Subsidieverzoeken
Harmonie Sint Willibrordus uit Diessen organiseert op 31 oktober - met medewerking van Nol Havens - een kinderconcert voor de basisschooljeugd uit de gemeente. Aangezien jeugd geldt als een van de doelgroepen waaraan met voorrang subsidie wordt verleend - dat is zo bepaald bij vaststelling van het subsidiebeleid - wordt voor dit concert een subsidie toegekend van 500,00. Het concert wordt gehouden ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de harmonie.

Uit eerdere collegevergaderingen

Wijziging straatnaam
Toneelgroep Maet hout Staet heeft een verzoek ingediend om per 1 januari 2007 - de datum waarop de vereniging 100 jaar bestaat - de naam van de vereniging te verbinden aan een straat of plein in de kern Hilvarenbeek. Het college wijst dit verzoek af. Er zijn op dit moment geen concrete bouwplannen waarvoor nieuwe straatnamen moeten worden vastgesteld. Wijziging van een bestaande straatnaam zou teveel administratieve en financiële overlast veroorzaakt.

Verkoop overhoeken
Op verzoek van de bewoners van Acacialaan 19 wordt een tweetal stroken grond - gelegen naast en achter het perceel - verkocht voor een bedrag van 163,00 per m2. Het college ontvangt regelmatig verzoeken om zogenaamde overhoeken - doorgaans gaat het om groenstroken - te mogen aankopen. Om te voorkomen dat verkoop leidt tot ongewenste situaties - nu of in de toekomst - zijn criteria opgesteld, waaraan dergelijke verzoeken worden getoetst.
Op basis van deze criteria is een verzoek voor aankoop van een groenstrook naast Ooievaarshoek 13 afgewezen evenals een verzoek voor aankoop of huur van een bosperceel naast Deusonelaan 1.

Vervanging schaftkeet buitendienst
Hoewel de schaftkeet van de buitendienst in 2000 al afgeschreven was, is de vervanging enkele jaren uitgesteld. Verder uitstel is niet meer mogelijk. Daarom heeft het college besloten een nieuwe schaftkeet aan te schaffen bij de Meeuw in Oirschot. De kosten hiervoor bedragen ruim 7.300.

Relevante informatie:
Vergadering College B&W van 26-10-2004