Politie Limburg-Noord


Negen tips na uitzending De Gouden Tip
Datum: 27-10-2004
Tijd bericht: 16:47
Plaats: Venlo/Maastricht
De uitzending van het Limburgse opsporingsprogramma De Gouden Tip op L1 televisie op dinsdag 26 en woensdag 27 oktober, heeft tot nu toe negen bruikbare tips opgeleverd.

In de zaak van de gevonden sieraden kwamen twee tips binnen. Daaronder een kijker die haar sieraden meende terug te herkennen. Haar sieraden waren bij een inbraak in augustus van dit jaar gestolen.

De oplichtingszaak Swalmen, waarbij een onbekende man een bankpasje met pincode wist te bemachtigen en daarmee illegaal pinde, leverde drie tips op. Daarin werden concrete namen genoemd van de man op de bewakingsbeelden. De recherche gaat nu onderzoeken of die beelden inderdaad passen bij de betreffende verdachte.

De overval op een Armeens echtpaar leverde geen reacties op.

De inbraak bij zorgcentrum Langedael in Vaals leverde één reactie op die mogelijk aanknopingspunten biedt naar de identiteit van de man op de bewakingsbeelden.

Op de gewapende overval op een supermarkt in Maalbroek-Roermond kwamen twee tips binnen. Die hadden betrekking op de vluchtroute van de daders.

Tenslotte kwam er nog één tip binnen op een poging tot moord in Weert. Die zaak werd behandeld in de uitzending van 12 oktober en leverde toen geen resultaten op. In de tip nu werd concreet een naam genoemd bij de man op de compositietekening.

De rechercheteams die deze zaken behandelen, gaan de tips in de komende dagen verder onderzoeken. Alle zaken staan met de getoonde foto's op de geheel vernieuwde website www.degoudentip.tv. Ook zijn de zaken daar in bewegende beelden met geluid te downloaden. Mensen die nog informatie willen doorgeven kunnen dat via telefoonnummer 0900 -- 88 44 (lokaal tarief). De volgende uitzending van De Gouden Tip is op dinsdag 9 november.