NED VER VOOR PSYCHIATRIE

Uitbreiding Meldpunt psychotherapie

Sinds een paar dagen is het eerder door de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP) geopende Meldpunt Psychotherapie uitgebreid.

Behandelaars kunnen nu bij verschillende beroepsverenigingen (NVvP en NVP) melding maken van situaties waarin patiënten - als gevolg van de bezuinigingen van de regering - de voor hen noodzakelijke psychotherapie niet langer vergoed krijgen.
Deze problematiek is inmiddels voelbaar omdat de eerste groep patiënten het beperkte aantal zittingen heeft afgerond. De nog noodzakelijke verdere behandelingen kunnen nu niet, of slechts door eigen betaling, worden voortgezet.
De resultaten van de meldingen zullen gezamenlijk verwerkt worden door de NVvP, NVP, NIP en de NVVP.

Om de invoering van de maatregel te rechtvaardigen werd destijds aangevoerd dat de effecten van langdurige psychotherapie onvoldoende aangetoond zouden zijn.
Behandelaars en wetenschappers bestrijden dit argument. Aan deze problematiek wordt aanstaande vrijdag in Amersfoort door de NVPP (Nederlandse Vereniging voor Psychoanalytische Psychotherapie) een studiedag met vooraanstaande sprekers gewijd: 'In de ban van de tijd. Langdurende psychoanalytische psychotherapie. Onderzoek en praktijk.'

Voor inlichtingen kunt u contact opnemen de NVvP, Heleen de Vries, tel. 030-2823 303

27 okt 04 17:01