2e persbericht van woensdag 27 oktober 2004

Eindhoven 27-10-2004 - Berichten uit de regio

Hapert/Eindhoven: Autodief aangehouden na achtervolging

Na een achtervolging is een man van 23 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats woensdagmiddag rond 12.00 uur aangehouden op de Karel de Grotelaan in Eindhoven. Hij zou rond 11.00 uur op de Voort in Hapert een bestelauto hebben ontvreemd. Dat gebeurde nadat hij de bestuurder van de wagen, die op straat stond, had weggeduwd. De verdachte is in de auto met draaiende motor gesprongen en weggereden. De bestuurder is er in een andere auto achteraan gegaan en heeft in Hilvarenbeek de politie gewaarschuwd. Die is met een aantal autos achter de verdachte aangegaan. De man is via de snelweg A58 naar de snelweg A2 gereden, waar hij de afrit Veldhoven-Zuid nam. Via de Meerveldhovenseweg kwam hij op de Karel de Grotelaan terecht en daar is hij klemgereden. Tijdens de achtervolging heeft hij geprobeerd een politiewagen van de weg te drukken. De man is uit de auto gehaald, aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Helmond: Diefstal uit woning

In een woning aan het stationsplein heeft de politie woensdag om 07.00 uur een hennepkwekerij aangetroffen. Kort daarvoor kreeg de politie een melding dat er zou zijn ingebroken in het pand. Toen de politie arriveerde stond de voordeur van de woning open. Bij het binnentreden van het pand werden in de woonkamer 210 juist geoogste hennepplanten aangetroffen. In een andere kamer was een kweekruimte met 227 stekjes van hennepplanten. De hennepplanten en bijbehorende apparatuur is in beslag genomen. Door een medewerker van het elektriciteitsbedrijf is geconstateerd dat de elektriciteit illegaal werd afgetapt.

Veldhoven: Man aangehouden na slaan van vriendin

Een 47-jarige man uit Veldhoven is woensdagmiddag in het kader van aanpak huiselijk geweld aangehouden. Hij kreeg in de ochtend, omstreeks 11.00 uur, ruzie met zijn vriendin en heeft haar in hun woning mishandeld. Het 35-jarige slachtoffer heeft aangifte gedaan.

Geldrop: Fietsen uit schuur gestolen

Uit een schuur van een woning aan het Lambertushof zijn woensdagochtend tussen 1.00 en 2.00 uur twee fietsen en gereedschap gestolen. De deur van de schuur was geforceerd.

Aarle Rixtel: Gordelcontrole

In de Albers Pistoriusstraat en in de Klokkengieterstraat zijn woensdag tussen 7.00 en 8.30 uur verkeerscontroles gehouden. Van de honderd gecontroleerde voertuigen werden tien personenautos staande gehouden. Vijf personen kregen een bekeuring omdat ze gordel niet om hadden. Twee bestuurders werden bekeurd omdat ze onnodig het mistlicht ontstoken hadden. Eén bestuurder ontving een bekeuring omdat hij een verboden rijrichting insloeg.

Eersel: Opgepakte jongeren pleegden géén vernielingen

De vijf jongeren uit Eersel die dinsdagmorgen om 1.00 uur door buurtbewoners en politie werden aangehouden blijken de vernielingen niet te hebben gepleegd. Politieonderzoek toonde aan dat de vijf jongeren niets met de aangerichte vernielingen bij een tuin aan de Dreef in Eersel te maken hadden. De vijf zijn in de loop van dinsdag naar huis gestuurd.

(zie ook persbericht dinsdag 26 okt.nr.1)