---

Nieuwsberichten
---

E-auction Rijk succes

26-10-2004 17:25:00

Het Ministerie van Defensie heeft dinsdag (26 oktober) via EnergieKeuze succesvol een E-auction afgerond. De veiling was het sluitstuk van het aanbestedingsproces voor de inkoop van de elektriciteitsbehoefte voor de jaren 2005 en 2006.

De veiling is tot stand gekomen middels een samenwerking tussen het ministerie, projectbureau PIA (Professioneel Inkopen en Aanbesteden) en het veilinghuis EnergieKeuze. Het gaat hier om een totale portefeuille van 350 miljoen kWh per jaar waarmee ongeveer 16 miljoen euro per jaar is gemoeid.

Elektronische veilingen binnen Europese Aanbestedingen zullen door het Rijk steeds meer gebruikt gaan worden. Het instrument levert vaak een betere marktwerking op en leveranciers kunnen zich ten opzichte van concurrenten verbeteren en daarmee hun verkoopstrategie beter op de markt afstemmen. De traditionele enveloppenmethode heeft deze voordelen niet.

De Rijksoverheid zal de opgedane ervaringen en de ontwikkelde instrumenten gebruiken in komende energie aanbestedingen en waar mogelijk ook in andere aanbestedingen. Kostenbesparingen blijven daarbij een belangrijk doel.

Nieuws Nieuwsberichten