OPG Groep N.V.

Persbericht

Utrecht, 27 oktober 2004

Tweede halfjaar 2004 in teken van aanloopproblemen groothandelsbedrijf OPG

Bij het Halfjaarbericht 2004 in augustus jl. hebben wij melding gemaakt van de aanloopproblemen in ons Nederlandse groothandelsbedrijf bij de ingebruikname van de nieuwe logistieke en IT-structuur. Toen is besloten tot een vertraging van de migratie van klanten van de oude naar de nieuwe structuur. Inmiddels worden alle klanten beleverd vanuit de nieuwe structuur. Het nieuwe distributiecentrum Noord-Nederland (Staphorst) voldoet aan de verwachtingen, maar het nieuwe centrum Zuid-Nederland (Oss) kent nog aanloopproblemen. Aanvullende maatregelen voor een voldoende serviceniveau in combinatie met het vertraagde transformatieproces zullen leiden tot hogere kosten in het tweede halfjaar dan eerder voorzien.

Eerder gaven wij aan dat het winstniveau van 2003 in het lopende jaar niet zal worden geëvenaard. Doorwerking van de prijsmaatregel op de Nederlandse farmamarkt in combinatie met bovengeschetste ontwikkelingen betekent naar huidig inzicht dat het nettoresultaat (exclusief niet-operationele en incidentele baten) over het tweede halfjaar 2004 lager uitkomt dan over het eerste halfjaar.

Voor nadere informatie:
F.E. Eelkman Rooda
Raad van Bestuur/Chief Financial Officer
en H.A.M. Suykerbuyk
Algemeen Secretaris
Telefoon: +31(0)30 2821378
Fax: +31(0)30 2821689

OPG Groep is een retail- en distributieonderneming voor geneesmiddelen en medische middelen. Wij zijn met circa 5.500 medewerkers gespecialiseerd in farmaceutische bedrijfsvoering en beheer van apotheken (farma-retailing), in farmaceutische groothandel en logistieke diensten en in marketing en distributie van medische middelen. Wij zijn actief in Nederland, Polen, België, Noorwegen, Hongarije en Zwitserland. Handelsregister Utrecht nr. 30000534
OPG Groep N.V.

---- --