Veilig Amsterdam


Politie Amsterdam-Amstelland - Actieweek bureau Balistraat succes

26/10/2004 - Bijna 800 boetes, 36 arrestaties, fietsgraveeracties en een goed bezocht jongerendebat zijn in vogelvlucht de eerste resultaten van afgelopen week gevoerde acties door bureau Balistraat.

Specifieke problemen
Tientallen agenten richtten zich gedurende de actieweek op specifieke problemen in de buurt. Zo werden veelplegers, drugsgebruikers en gesignaleerden extra gecontroleerd. Dit leverde tientallen aanhoudingen wegens o.a. verboden wapenbezit, bezit van verdovende middelen, en illegale blauwe flitsers in een personenauto. Ook werden er twee gestolen auto's teruggevonden.

Controles
Bij een fietsgraveeractie werden ruim 110 fietsen voorzien van postcode en huisnummer en werd er verlichtings- en slotenadvies gegeven. Tijdens de actie werden twee gestolen fietsen en één bromfiets ontdekt. Bij verkeerscontroles werden 11 automobilisten aangehouden die te veel hadden gedronken. Eén bestuurder blies ruim drie maal de toegestane hoeveelheid. Eén personenauto werd in beslag genomen omdat de bestuurder zonder rijbewijs reed.

De actieweek richtte zich met name op problemen die vooraf waren geïnventariseerd en die invloed hebben op het leefklimaat binnen de buurt. Het wijkteam zal soortgelijke acties regelmatig herhalen.