Gemeente Hoogezand-Sappemeer

Gemeente Mededelingen

Start bouw nieuwe woningen in De Vosholen

Hoogezand, 26 oktober 2004 Persbericht 2004/096

Op woensdag 27 oktober a.s. om 15.30 uur zal wethouder C.J. Drost de officiële starthandeling verrichten voor de bouw van 22 woningen aan de Valkappel en de Peppeling in De Vosholen. Met de bouw van deze twee-onder-één-kap woningen van BAM Vastgoed wordt weer een stap gezet in de ontwikkeling van deze wijk.

Onafgebroken bouwstroom
Er worden in totaal bijna 1.000 woningen gebouwd in De Vosholen. Hoewel de ontwikkeling vanwege de economische situatie niet meer in hetzelfde tempo gaat als een aantal jaren geleden, kent De Vosholen nog steeds een onafgebroken bouwstroom.
Deze bouw verloopt gefaseerd. De realisatie van het project De Vosholen loopt tot circa 2013. De diverse deelprojecten worden in fases gestart en afgerond. Vanaf de start van de bouw in 2001 zijn inmiddels 185 woningen opgeleverd.
Naast de genoemde 22 woningen van BAM Vastgoed, worden op dit moment nog 55 woningen gebouwd. Negen daarvan verrijzen op vrije kavels. Voor 18 woningen is een vergunning verleend om tot bouw over te gaan. En dan zijn er nog eens 74 woningen in ontwikkeling op dit moment.

Jaren dertig stijl
De 22 twee-onder-één-kap woningen worden gebouwd in de stijl van de jaren dertig. Dit komt tot uitdrukking in de dakoverstekken, doorlopende raamstroken, ronde voordeuren en de afmetingen van de glasopeningen. Ook de gekozen kleuren zijn verwant met deze periode, botergele kozijnen met donkerrode ramen en de paarsrode bakstenen op een donkerbruine plint. De perceeloppervlaktes zijn ruim en variëren van 300 tot 845m2.

sluiten