ROC Friese Poort


Topsport & beroepsopleiding | 27-10-2004

ROC Friese Poort heeft op woensdag 27 oktober een samenwerkingsovereenkomst afgesloten met het Olympisch Steunpunt Noord Nederland.

Het Olympisch Steunpunt Noord Nederland (OSNN) biedt extra ondersteuning en faciliteiten in de directe woon-, leef- en trainomgeving van topsporters. Bij ROC Friese Poort zijn persoonlijke aandacht en interesse voor de individuele deelnemer belangrijke aspecten. In de praktijk betekent dit dat ROC Friese Poort onderwijsprogrammas en werkvormen aanbiedt die aansluiten bij de individuele leerbehoefte van de deelnemer. Maatwerk en individuele leerroutes worden steeds belangrijker.

ROC Friese Poort zet zich dan ook in voor een (aangepaste) onderwijsbegeleiding aan (aankomende) topsporters. Concreet betekent dit bijvoorbeeld de aanpassing van het lesrooster en facilitering in geval van stages of interlandwedstrijden. Middels deze samenwerkingsovereenkomst willen OSNN en ROC Friese Poort aantonen zich verder te willen inzetten in de ondersteuning van topsporters. Momenteel volgen er ongeveer 15 topsporters een opleiding bij ROC Friese Poort. Drie van hen waren bij de ondertekening van de overeenkomst aanwezig.

www.osnn.nl