Protestantse Kerk in Nederland


Ramadangroet

(27-10-2004)
Ieder jaar geeft de Raad van Kerken een groet uit bestemd voor moslims ter gelegenheid van het einde van de islamitische vasten. De Protestantse Kerk in Nederland ondersteunt het initiatief van harte.

Moslims vasten elk jaar in de maand Ramadan, de negende maand van de moslimkalender. Dit jaar valt het einde van de vasten rond 14 november. De precieze datum kan 1 of 2 dagen verschillen en is mede afhankelijk van de etnische of culturele achtergrond van de moslim. De tekst van de Ramadangroet is in het Nederlands, Arabisch en Turks gesteld.

Met deze Ramadangroet kunnen christenen moslims feliciteren ter gelegenheid van het feest op het einde van de vastenmaand. Men kan de groet geven aan moslims in de buurt of naar de plaatselijke moskee gaan om de groet aan te bieden eventueel vergezeld van een bloemetje. Op de groet is plaats ingeruimd voor een persoonlijk woordje. Feesten en vasten kunnen goede aanleidingen zijn voor een gesprek en het opbouwen van relaties tussen moslims en christenen.

De groet is verkrijgbaar bij de Raad van Kerken, tel. (033) 4633844.

ramadangroet2004

over het vasten